Leendő germanisztika szakosoknak vannak kötelező olvasmányok a német irodalom terén, amiket érdemes ismerni mielőtt az ember elsőéves lesz? Mik ezek?
Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 21:54
1/5 webnyelv válasza:
Ez egyetemtől függ, hol mit tanítanak, szerintem, milyen műveket, stb. Goethe, Schiller pl. alap mindenhol.
Én minoron végeztem, de sok közös óra volt a BA-sokkal. Szerintem nem kell nagyon előre készülni, persze ártani nem árt. Az a gáz, kapásból már eszembe se jut más szerzők neve, engem a nyelvészet érdekelt inkább.
Tieck, Ludwig: Der blonde Eckbert -ez tuti, hogy mindenhol kell. Ezt jól átrágtuk, kiszótáraztuk.
Fontane neve ugrik még be hirtelen.
Mi inkább irodalomtörténetet tanultunk, regényhosszúságú műveket nem kellett olvasni, inkább novellákat, amik max. 10 oldalasak voltak.
2/5 anonim válasza:
Franz Kafka - Az átváltozás :), ha pedig Goethe, akkor szerintem Az ifjú Werther szenvedései és a Faust. :)
3/5 anonim válasza:
Majd ott megadják a "kötelező" olvasmányokat
4/5 anonim válasza:
Régebbi irodalomból pl. érdemes kicsit ismerni
a Nibelung-éneket-
5/5 anonim válasza:
Nagyon sok van amúgy-
Nem lehet mindet ismerni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!