Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerinted az orosz vagy egy...

Szerinted az orosz vagy egy skandináv nyelv különlegesebb?

Figyelt kérdés

Oroszt tanulok,meg angolt meg franciát,de egy skandináv nyelven is gondolkodtam,mert az is elég egyedi szerintem,és nem valami sokan beszélik.

skandináv: [link]

http://www.youtube.com/watch?v=6DiQnd_18Ak

orosz: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=F4XsGPPnuAM&feature=ends..

[link]

Melyiknek kisebb a valószínüsége hogy csak te érted?vagy egyenlő kb?máshogy nem tudom ezt megfogalmazni,bocsi.köszi a válaszokat.és ne azt nézzétek hogy Molly van benne,vagy milyenek az emberek,hanem a nyelvet.:)

2012. júl. 7. 23:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Skandináv nyelvet sokkal kevesebben értik meg, már csak azért is mert régen ugye kötelező volt oroszt tanulni Mo-n az a korosztály még tutira érti. Másrészt az oroszt a szláv nyelvcsaládba tartozók is értik, tudom, mert voltam már Horvátországban, Szerbiában.. stb. ott mindig oroszul beszéltünk pl. az eladókkal.. stb. és tudták, mit akarunk.
2012. júl. 7. 23:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Igazából, ha van időd, kedved, és pénzed nyelvet tanulni, akkor tanuld, amelyiket akarod. Én legszívesebben franciát és svédet tanulnék, mivel gyönyörű nyelvek, bár az is igaz, hogy a franciába félpercenként bele is botlik az ember.

De szerintem a svéd nyelv gyönyörű. ^^

2012. júl. 8. 23:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Az orosz nyelvet az ukránnal együtt itt az észak-keleti régióban tudod hasznosítani a határ miatt. Az tényleg igaz, hogy régebben kötelező volt, lehet az volt a baj akkoriban, mert sokan utálták. :/ Az orosznak több hasznát fogod venni, hisz valamennyire világ nyelv, azt mondhatjuk. Ha tudod az oroszt, ismered a grammatikát, a mondatok felépítését, akkor nem lesz nehéz megértened egy másik szláv nyelvet (horvát, szerb), hisz sok bennük a közös. Skandináv nyelveket csak az adott országban tudod hasznosítani, itt Magyarországon nem annyira. :/ Már mindenhol beszélnek angolul, németül. Tényleg, belehallgattam, amit küldtél, szép nyelv, csak megélni nem fogsz belőle, ezzel szemben az oroszt jobban tudod majd alkalmazni a gazdasági piacon, tolmácsként, stb. :) Remélem, segíthettem.
2012. júl. 10. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!