Az állatorvos asszisztens mennyire keresett szakma Németországban?
Kicsit hülye a kérdés, mert ha Németország egészét nézzük, akkor szinte kereken 4x akkora mint Magyarország. Tehát ha az a kérdés, hogy találnál-e ilyen munkakört ha Németország egészét nézzük, akkor az a válasz hogy persze.
Ha leszűkíted 1 városra, hogy találnál-e munkát ezzel a képesítéssel, akkor viszont már nem biztos. Ennek szimplán az az oka, hogy ilyen munkakört nyilván csak állatorvosi rendelőben tudsz betölteni, az meg nem olyan mint a Tesco meg a Lidl, hogy van minden sarkon. Magyarországon (ha az egész országot nézzük), jelenleg 2 ilyen hirdetés van.
Ennek viszont nem az az oka, hogy nem keresett szakma vagy hogy rossz szakma, csupán a jelenlévőket már felszívta a piac, és nincs szükség többre.
Németországban mindennel jól lehet keresni, ha az összehasonlítási alap Európa második legszegényebb országa, tehát Magyarország.
10 évet dolgoztam Ausztriában, tudom miről beszélek.
A 2 munkakör pedig össze sem hasonlítható. Mint írtam, állatorvosi rendelő nincs minden sarkon, viszont a humán egészségügyben mindig szükség lesz ápolókra. Egy állami céget nem lehet összehasonlítani egy magánvállalkozással.
"Németországban mindennel jól lehet keresni, ha az összehasonlítási alap Európa második legszegényebb országa, tehát Magyarország."
Ez egy nagyon beszűkült gondolkozásmódra vall, ilyen erővel Magyarországban is álomfizetései vannak a pedagógusoknak, ha Afrikához vizsonyítjuk.
Németországban legendásan rossz a fizetés az egészségügyben, IT és gazdasági szektorban a környező országokhoz képest. Évente több mint 1 millió német állampolgár költözik el az országból, mert sokkal jobb körülményeket biztosít Svájc és Norvégia ezekben a szektorokban. Német orvoshiány annak köszönhető, hogy Norvégiában és Svájcban kevesebb munkáért 2-3x annyi fizetést kap egy orvos.
Ha eszed van Svájcot, Norvégiát, Kanadát vagy USA-t célzod meg. Németországban csak a "hulladék" betanított munka fizet "jól" arányaiban, mivel a német gazdaság a német gyárakra épül ahová sok humán biorobot szükséges IQ pedig semmi, de ezek a fizetések pedig töredékei az értelmiségi munkáknak más, fejlettebb EU-s országokhoz képest.
5
El sem olvasom a válaszod, bőven elég volt a nevedet elolvasni.
Éltem pár országban, szóval nekem nem kell okoskodnod. Menj a Facebookra MLM csoportokba szórni az igét.
7
Bármilyen hihetetlen egy ilyen MLM-es szerencsétlennek, nem mindenki mosogatni jár Nyugat-Európába. De ezt kár magyarázni olyannak, aki életében a megyetáblát nem hagyta még el, csak térképen látta bármelyik országot is.
Nyugodj meg, felesleges vergődnöd. Ha az MLM helyett az általános iskolai tanulmányaidba fektettél volna, most nem járatnád le magad az interneten.
De való igaz, kellenek a hozzád hasonló hülyék, hogy bizonyos emberek megéljenek. Ez nem is vitás. Szóval járkálj csak azokba az "előkelő" kifőzdékbe amiket említettél, sok embernek függ a fizetése tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!