Milyen szakmát tudnátok javasolni nekem ezek alapján? Én eddig a gyógytornászon, konduktoron, babamasszőrön meg neurológuson gondolkodtam. De már a jog is érdekelt egy időben. Szóval totál tanácstalan vagyok, egyik iránt sem érzek olyan nagy elhívást
Gyógytornászhoz tényleg jó fizikum kell, szóval azt én is kizárnám.
Neurológushoz orvosit kellene végezned, amihez nagyon kell a kémia-fizika is, nem csak a biosz és magolással ott nem boldogulnál, szóval szerintem ez se jó irány számodra.
Babamasszőr, konduktor jó lehet. Illetve ha ez a vonal érdekel, akkor én tudom még ajánlani a védőnő, szülésznő, logopédus, orvosi diagnosztikai analitikus szakokat.
A jog elég távol áll a többi felsorolt szaktól és csak azért mert tudsz magolni, szerintem ne válaszd ezt az utat, ha egyébként ilyen munkakörben nem tudod elképzelni magadat (amúgy se igazán éri meg jogot végezni manapság).
Esetleg a pszichológia is érdekes lehet számodra. Az egészségpszichológus/ neuropszichológus / klinikai szakpszichológus dolgozik kórházban.
Hátrány: hosszú a képzés, 3év BA + 2 év MA (ezek után lehet munkába állni, és párhuzamosan elkezdeni a szakképzést + módspecifikus képzést ami már fizetős)
Szakképzést akkor lehet elkezdeni, ha párhuzamosan megvan a munkahely,felnőtt neuro és klinikai irányban ez ugye a kórház, de eléggé telítettek a helyek, mivel emeltek a fizetésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!