Van az interneten olyan angol szavak gyűjteménye, ami mellett ott van a kiejtés is?
Nem fonetikusan, csak egyszerűen, pl. restaurant-- resztörant.
Itthon tanulom az angolt, és nem akarom, hogy rosszul rögződjön.
Előre is köszi a segítséget!

válasza:

válasza:

válasza:"tényleg? miért?"
Mert a magyar és az angol hangok közül egy jelentős rész nem felel meg pontosan egymásnak. Pl. a magyarban 14 magánhangzó van és egyetlen kettőshangzó sincs, az angolban meg 13 magánhangzó és 7 kettőshangzó. A 13 angol magánhangzó közül csak 3 felel meg pontosan magyar magánhangzónak.

válasza:Előző vagyok. Most látom a tényleg, miért? kérdésedet. Azért, mert az angolban van egy csomó hang, ami a magyarban nincs, illetve szinte mindegyik hang egy kicsit más, tehát egyszerűen nem lehet magyarra átírni. Tehát a restaurant sem resztörant, az "ö" egy elmosódott alig hang, nem "ö". A th-ről (ről) nem beszélve, még a t se olyan, mert hehezettel ejtik, é hang nincs, csak "éj" (kb), teljesen más az r, ami szinte nincs is, de mégis van stb. Az á a magyarban hosszú, az angolban lehet rövid is, ezt hogy írod át? A hangsúly sem mindig az elején van.Ideírom a linket még egyszer, mert az előbb nem sikerült bekékülnie. Hogy tanulsz angolul egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
nem a hasznosság érdekel, csak az, hogy melyiket a legkönnyebb megtanulni
Hol találok segítséget, vagy esetleg segítene valaki, hogy az egyes betűket az angolban hogyan ejtjük? Egy fajta betűt többféleképpen szoktak ejteni (pl. a-t e-nek/ áj-nak/ e-nek). Van erre valamilyen szabály, hogy mikor minek ejtem?
A fő problémám az lenne, hogy az egyes angol szavak végén lévő ing-es alak sokszor gondot okoz nekem0. Amikor kiejtek egy ilyen szót, például spring, vagy talking akkor a g hangot nem ejtem ki, s elvileg ezzel semmi gond nincs. Azonban amikor eme szó után egy olyan szó...
1. A, Hello. B, Hello. Can I speak to Jo, please? A, This is Jo. B, Oh! Hi, Jo.This is Pat. Is Sunday still OK for tennis? A, Yes, that's fine. B, Great!See you on Sunday at ten,then Bye! A, Bye! 2. A, Hello. B, Hello.Is that Liz? A, No, isn't.I'll just...
Barátom romániai magyar és tökéletesen beszél angolul, kiejtéssel együtt. Románból eleve könnyebb megtanulni az angolt szerinte, ráadásul a román nyelvben létezik az a betü is, ami nekem gondot okoz. Állítólag, aki eleve két nyelven beszél már gyerekkora óta, annak...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!