Biológia emelt szintű érettségivel milyen szakra lehet menni, hol lehet továbbtanulni egyetemen?
Ha tényleg orvos szeretnél lenni, akkor megpróbálnád következő évben.
Amúgy rengeteg helyre lehet menni pszichón kívül is:
biológia, ápoló, gyógytornász, dietetikus, védőnő, anyagmérnöki, biomérnök, vegyészmérnöki, környezetmérnöki, fizika, földrajz, földtudományi, kémia, matematika (vicces, de ezekre a szakokra lehet biosz-matek kombóval menni, kémia nélkül:D:D), gazdaságinformatikus, környezettan, mérnök informatikus, molekuláris bionika, programtervező informatikus, gyógypedagógia, óvodapedagógus, tanító (ezekhez kell alkalmassági), élelmiszermérnöki, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, informatikus és szakigazgatási agrármérnöki, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, műszaki menedzser, mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki
Nah ezzel szerintem az összes olyan lehetőséget leírtam, ahová biológiával és vmilyen amúgy is kötelező tárggyal (pl. matek, magyar, nyelv stb..) lehet jelentkezni.
Ha kémiából vagy fizikából érettségizel (esetleg jövőre), akkor kibővül a kör: orvos, állatorvos, fogorvos, gyógyszerész
Ezzel szerintem az összes lehetőséget felsoroltam (legalábbis főiskolai/egyetemi képzéseket tekintve). De azért érdemes átböngészni a felvi.hu-t, hátha kihagytam vmit.
Azt már persze nem tudom, mivel hogy lehet elhelyezkedni:)
Előző vagyok. Amúgy még ne keseredj el, én sem gondoltam volna, h össze tudok szedni olyan sok pontot:) De még is meg lett volna pszichóra:) Az már más kérdés, h végül nem oda mentem:D
Szal ne add fel, érhetnek meglepetések, bár nem tudom milyen tanuló vagy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!