Mindenben kereső:

Közoktatás, tanfolyamok - Tanulási lehetőségek témában kereső:

Kategória: Közoktatás, tanfolyamok > Tanulási lehetőségek

A kérdés

Milyen jó tanulási módszerek vannak?

Örülnék, ha pl.: egyetemisták, főiskolások leírnák, hogy milyen hansznos módszerrel tanultak a középiskolában.

A kérdés kiírásának időpontja: 2008-08-30 21:55

A válaszok
Én az az igazság, hogy középiskolában még nem tudtam tanulni, a főiskolán tanultam meg. Most negyedéves vagyok, és rájöttem, hogy nekem az a legjobb, ha a következőt csinálom:
1. Átlapozom a tananyagot
2. Nagyjából átolvasom a fejezetcímeket, tartalomjegyzéket, hogy tudjam miről van szó
3. Elolvasom a tananyagot
4. Átgondolom, mit olvastam.
5. Kiragadom a fontos dolgokat.
6. És itt jön, amikor a húgom hülyének néz: Leülök a számítógép elé, nyitok egy word-öt, és elkezdek pötyögni. Hogy mit? A tankönyv extra rövidített változatát. Fontos dolgok kiemelve, röviden leírva. Aztán már csak ezt tanulom meg, ami így sokkal könnyebb, mert a saját szavaimmal van leírva. A vizsgán meg lehet hozzá rizsázni.
7. Leellenőrzöm, hogy tudom-e a rövidített változatot.

Általában egy 100 oldalas könyv megvan úgy 5 A/4-es oldalon, 12-es betűmérettel. hehe
És 95%-ban 4-es, 5-ös vizsgákat teszek.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2008-08-30 23:04
 A kérdező kommentje:
Kösz! Ez jónak tűnik!

A komment megírásának időpontja: 2008-08-31 09:47
Wow,nem semmi...ez nekem is tetszik...nekem is az a gondom h eddig inkább magoltam,ami egyrészt rengeteg idő,másrész rengeteg energia,a 80 %-át meg hamar elfelejti az ember...és mondd csak,mennyi időbe telik mig egy 100 oldalas könyvet leröviditesz wördbe?? Hány nap?

Ez a válasz 65%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2008-08-31 18:22
Hát az úgy átlag 5 délután alatt megvan kényelmesen, bár az anyag érthetőségétől is függ. Mivel gyerekeim is vannak, sietős a dolog. :)

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2008-08-31 19:02
hááttt. ez tulképpen a kijegyzetelés egyik modern formája.
én elég könnyű szakra járok az egyetemen, és a nehezebb vizsgáim előtt fogok egy füzetet, és kézzel szépen kijegyzetelem a könyvet. buszon lehet olvasgatni.
otthon vhogy képtelen vagyok tanulni. :)

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2008-09-01 19:24
Hmmm. Ez egy jó módszer. Én a középiskolában nem nagyon tanultam (most vagyok elsőéves). Órán odafigyeltem, jegyzeteltem, azt is saját szavakkal. Otthon dogák előtt átolvastam esetleg. A töri volt az egyetlen, amivel nagyon szenvedtem. Annál a lap tetejére kicetliztem az évszámokat, és sorról sorra haladva minél többet olvasgattam témazáró előtt. Így a töri kivételével 5-ös voltam (töri meg mindig 4), de ilyenekkel, mint fizika, kémia, biosz sosem foglalkoztam, mert tudtam, hogy sosem lesz rá szükségem.

A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2008-09-02 20:59
Én már sokféle módszert kipróbáltam, de meg kell találnod a legmegfelelőbbet.IMe néhány:
1-először kiszellőztetem a szobám, miközben valami gyümölcsöt rágogatok,hogy jobban fogjon az agyam.Utána végigmegyek rajta és megkeresem a lényeget.Majd előveszek egy lapot(bármilyent lehet füzet is)és leirom középre hisz irással jobban tanul az ember.Ha ez megvan akkor köré irom a fontosabbakat(pl töriből az évszámokat stb.)MIután átolvasom már tudom a leckét.

2-Én általában ezt használlom mivel szeretek rajzolni.Lerajzolom az eseményeket vagy amit tudni kell és mire kész leszek tudom.De természetesen olvasni is kell mielőtt elkezdenél rajzolni.

3-Ha szeretsz énekelni akkor ez a te választásod!Kivázlatolod a leckét és énekeled.Ezt élvezed tehát nem fárasztó.És igy künnyebben tanulod.

4-Jegyzetfüzetet vezetsz ahová beirod hogy miből mikor mit kell tanulni.Leirod pár mondatban a lényeget+ internet vagy könyv segitségével kibővited.Lehet hogy mindig nem tudod ezt csinálni de meglátod a tanárod értékelni fogja.

5-Saját kifejezéseket találsz ki a nehéz szavakhoz majd leirod valahová a jelentést.Kikeresed az értelmét azt is leirod,és miután átolvastad,hogy megkapd a nehéz szavakat és behelyettesited őket már meg is tanultad.

6-Ez nálam nem ngyaon vált be de ismerek olyant akinél igen.leirod a lecke vázlatát külön,vagy kinyomtatod és veszel egy szinest elolvasod, s az olvasásod mentén huzod alá mindegyik szinnel kétszer.Ha elfogyott a szinesed akkor próbáld meg a lényeget elmondani.

ÉÉS ELNÉZÉST A HELYETLEN IRÁSÉRT!!!

A válasz írója 95%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 04-19 18:31
Szeretnél értesülni róla, ha erre a kérdésre új válasz érkezik?
(Ha igen, jelöld be a négyzetet a szöveg előtt, és e-mail címedre levelet küldünk róla! Naponta egy levélben kapod az összes bejelölt kérdést, amire válasz érkezett.
Figyelem! Ha a Hírleveled oldalon kikapcsoltad egyben az összes kérdésfigyelődet,
ez a beállítás hatástalan lesz!)
Ha úgy gondolod, hogy erre a kérdésre a válasz még nem teljes vagy hibás, írhatsz új választ, vagy a meglévőt kiegészítheted!
Válasz küldése!

FIGYELEM!
Egy nagyon rövid kérdőív kitöltésével LCD televíziót vagy vásárlási utalványokat nyerhetsz!
Ha időben jelentkezel a játékra, nyerési esélyed többszörös lesz!
Kattints a képre, és regisztrálj, hogy nyerhess!

Nyereménytár

Focikatalógus

Beugró

Minden jog fenntartva © 2010, www.gyakorikerdesek.hu | Médiaajánlat | Sitemap | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu