Az angol vagy a német a nehezebb nyelv?
Angolt még nem tanulok, de a német egyáltalán nem könnyű.
Be kell magolni a szavakhoz a der, die, das -t különben ragozásnál el vagy veszve, és rengeteg a kivételes ige. Viszont, ha rájössz a logikájára és van elég kitartásod menni fog.
Az angolt felsőfokon beszélem, németül 8 év alatt középfokig sem sikerült teljesen eljutni... most megpróbálom újra megtanulni.
Tapasztalataim szerint angolban az igeidők helyes használata, a rengeteg szinonima és a kifejezések (az eltérő gondolkodásmód miatt) nehezebbek. Németből én szintén a ragozásokkal szívtam és szívok.
Üdv!
Leftlegged Player :)
22:22
"ha rájössz a logikájára"
Az nem nagyon van a németnek, szemben az angollal.
Mindkettőben más a nehéz.
A németben nehezebb folyékonyan beszélni (legalábbis, ha hibátlanul akarsz), mert mindig egyeztetni, ragozni kell. Nekem sokáig bajom volt a szórenddel, és a vonzatokkal is.
Angolban nehezebb a kiejtés és a helyesírás, a szavakat könnyebb összekeverni (legalábbis nekem), mert rövidek, és hasonlóak, illetve valahol csak a vonzatot kell megváltoztatni, és máris tök más a kifejezés értelme. Viszont beszélni könnyebb, a szórend egyszerűbb (alapfokon), és ragozni sem sokat kell. Gondolkodás, logika szempontjából is távolabb áll a magyartól, mint a német.
"A németben nehezebb folyékonyan beszélni (legalábbis, ha hibátlanul akarsz), mert mindig egyeztetni, ragozni kell. Nekem sokáig bajom volt a szórenddel, és a vonzatokkal is."
Folyékony beszéd közben a németek rengetegszer elhibázzák a vonzatokat és a szórendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!