A hangos kortyolásról le lehet szokni? Mi van a
hátterében?
Figyelt kérdés
Anyósom (49 éves) iszonyú hangosan kortyolgat. Szürcsöl is néha, mármint megemeli kicsit a poharat, de csak annyira, hogy szívással jőjjön belőle a víz. Ha fél centit megemelné jobban nem kellene szürcsölni. De ez csak egyik dolog: a nagyobb gond az állandó kortyolás. Nem megy le semmiféle ital a torkán anélkül, hogy ne hallatszana. Mintha még rájátszana, pedig tényleg nem teszi. Glug-glug-glug. Háromszobányira is áthallszik. Ha otthon szürcsölget, akkor nincs ezzel semmi gond, szíve joga. Viszont voltunk már vendégségben, amikor láttam rajta, hogy megpróbál normálisan inni, hát nem sikerült. A síri csendben ágyú erősségűnek hatottak a kortyok zajai... Figyelmeztettem már rá finoman, nehogy megértsem, de nem lett hatása. A fiai is mondták már, annak sem lett hatása.
Mi lehet ennek a hátterében? Berögződés vagy van olyan hogy valaki tényleg nem tud leszokni róla?
Hát ennél nagyobb bajod, ne is legyen az életbe az anyósoddal. Valószínű, hogy nem tud leszokni róla, hiszen te írtad, hogy vendégségben próbálta, de nem ment!
2011. szept. 22. 12:05
2/18 anonim válasza:
Ezek a fránya anyósok tényleg megkeserítik a menyek életét!!!! :D
2011. szept. 22. 12:07
3/18 anonim válasza:
ez nem berögződés vagy szokkás kérdése,én is hangosabban iszom az átlagnál,de nem szándékosan...
2011. szept. 22. 12:08
4/18 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy alkati dolog és ha akarna sem tudna rajta változtatni.Állítólag én is hangosan iszom, pedig igyekszek "kulturáltan", normálisan enni-inni.Én a saját kortyolgatásom nem hallom hangosnak.Ha szépen, lassan, kis kortyokat iszok, akkor is hallják, igaz, nem három szobányira, csak 1-2 méternyire.Engem mások csámcsogása például idegesít, de a hangos kortyolás inkább nevetséges számomra.
5/18 anonim válasza:
"A síri csendben ágyú erősségűnek hatottak a kortyok zajai..."
Ezt a sort viszont bármelyik szépíró megirigyelhetné.
6/18 anonim válasza:
Mindenkinek vannak idegesítő dolgai, még egy anyósnak is :-)Engem az idegesít, ha valaki csámcsog, vagy szotyit rág és a szürcsölés is, de soha nem gondolkodtam azon, hogy tenni kéne ellene, mert fölösleges, nem lehet.
7/18 anonim válasza:
Ez aztán tényleg probléma... Azért iszik hangosan, mert sok levegőt nyel. És gondolom neki is kellemetlen ez anélkül is, hogy utalgatsz rá, valószínű, ha abba tudná hagyni már megtette volna. A szürcsölés viszont olyan dolog, amivel tudna mit kezdni, de végülis otthon ha így érzi jól magát legyen meg az öröme.
2011. szept. 22. 12:09
8/18 anonim válasza:
A háttérben a te elviselhetetlen, idegbeteg természeted áll, de gyógyszerekkel kezelhető.
2011. szept. 22. 12:14
9/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ez a levegős dolog különösen érdekel, utánanézek. Esetleg más ötlet még?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!