Mennyi borravalót szoktatok adni a postásnak ha pénzt hoz ki? (nyugdíj, munkanélküli segély. )
Az 500 forint szerintetek irreális? (melyik megyéből írtok?)
Köszi, ha válaszoltok! :)
Hát én ugyan 16 éves vagyok, de mikor átveszem a pénzt, akkor max a fémpénzt, az aprót hagyom a postásnál, anyukám is. Minden fillér számít, és így is elég kevés pénzünk van. De ha több lenne maximum 200 Ft-ot adnék a postásnak. Másnál is kap biztosan, és nem fizetjük őt, neki az csak jutalom, ha pluszba kap pénzt.
Csongrád megye
csak a fémpénzt. gondolj bele, 500ft, az majdnem 2 euro.
külföldön sem adnak többet a fodrásznak pl.
Na, főleg munkanélküli segélyből szerintem nagyon sok az 500 ft!
Max. 200 - Veszprém megye.
Nekem egy családtagom kézbesítő, így tapasztalatból írok, a másik oldal szemszögéből tekintve a dolgot:
Ő, ha kap, örül neki, ha nem, akkor azt is természetesnek veszi.
Egy észrevétele: gyakrabban kap kevesebb nyugdíjból, esetleg segélyből élőktől borravalót, mint a nagyobb nyugdíjból élőktől. Ez utóbbiak még az 5 forintot is megvárják, hogy kiszámolja, míg az előzőek önként tudatosan adnak borravalót.
Ő azt az elvet vallja, hogy mindenkinek szíve joga, hogy kinek s mennyit ad / nem ad.
Mi is szoktunk borravalót adni más szolgáltatás esetén, ha úgy látjuk, megérdemli. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!