Keresztény szülők, akiknél nem vallásos iskolába jár a gyerek! Volt már ebből kellemetlenségetek?
Nem vagyok szülő, de keresztény a családom, viszont állami iskolába jártam, mert itt nincs más. Kifejezetten nagy hátrányom nem származott belőle. Általános iskolában nem emlékszem semmi negatívumra (kifejezetten a kereszténység miatt), gimiben volt tanártól hasonlóak, mint az 1. válaszolónál, hogy a keresztény művészetről elég lekicsinylően beszélt a tanár (és most már utólag tudom is, hogy ráadásul szakmailag hibásan is), lehülyézte az épp hivatalban levő pápát, máskor meg a Bibliáról tanítottak teljesen hibás dolgokat. Akkor már jobb lenne, ha nem is tanítanának semmit, ha azt a keveset is tévesen tanítják. És most itt nem arról van szó, hogy hinni kell-e benne vagy sem, hanem egyszerű irodalmi vagy történelmi dolgokról.
Hátrányom nem származott belőle, csak mondjuk ezek bosszantóak és időnként rosszul estek.
Sose. Jézus is tudott beszélni az emberekkel, a gyerekeim és én is tudunk. Normális embereknél csak a morál számít.
Erről eszembe jut egy nem vicc szövege, amit pont tegnap olvastam véletlen.
"Egy zs*dó, egy muszlim, egy ateista, és egy keresztény bemennek egy kocsmába.
Beszélgetnek, barátok lesznek.
Ez nem egy vicc, ez történik ha nem egy s***fej az ember."
Szóval ha az egyik már nem idióta, nincs baj. Miért lenne nekem kellemetkenség, s a gyerekeimbe miért neveltem volna kellemetlenség érzést az olyan helyzetekre reakcióul, ahol a másik morális hiányosságai miatt nem a legszebben manifesztálódik? :))
Egyébként az egyház a féreg és a hülyeség, nem a kereszténység. Az a rossz, amerrre torzítják AZ EMBEREK, akik gyarlóak, pici az elméjük.
"Egy zs*dó"
Miért nem mered leírni, hogy zsidó???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!