A keresztény férfiaknak/fiúknak meg kell hagyni a hajuk és a szakálluk szélét (ha már van), azaz a pajeszt hajvágáskor?
Az Ószövetségben van egy olyan vers, ami ezt írja:
„Ne nyírjanak kopaszságot a fejükön, szakálluk szélét le ne messék, és a testükbe vágásokat ne vágjanak.” Ószöv., Mózes III. könyve, 21:5
A rasztafariánusok ezzel indokolják a raszta haj viseletét, szóval nem csak a zsidók tartják.
Muszlim és keresztény férfiakon még nem nagyon láttam.
Le fogom vágni a hajam és vallásosnak tartom magam és nem tudom, hogy akkor most hogy és mi van.
Szerinted most az ószövetség korában élünk? :-D :-D
Nincs semmi ilyen elvárás, vagy parancs!
#1.
Hát pl. a zsidók vagy a rasztafariánusok is tartják, azok is, akik ma élnek.
#2.
De akkor csak kóser ételeket lehet enni?
Egy keresztény emberre az Ószöv. mennyire vonatkozik? Vagy csak az Újszöv.? Mert az Újtestamentumban minden le van írva, ami az Ótestamentumba, csak a krisztusi tanokkal összeegyeztetve.
A papokon nem láttam eddig, de nem tudom, hogy bűn-e levágni vagy hogy van most akkor.
#3.
Nem volt rabbi. A rabbi szó a szemita nyelvekben (arab, héber, asszír stb.) azt jelenti, hogy: uram, úr stb. A farizeus zsidó rabbiknak éppen az volt a baja Jézussal, hogy úgy prédikál, sőt Isten fiának tartja magát, hogy nem is képzett rabbi.
Ok, köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint nyugodtan le lehet vágni azt is.
Én például mindig kopaszra vágatom a hajam, már ami megmaradt, mert már fiatalon megkopaszodtam a fejtetőmön és elég érdekesen néznék ki, hogy oldalt körben van hajam máshol meg nincs.
Bár érdekes hogy azért kerülnék a pokolra, mert levágtam a hajam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!