Hogyan járjak így templomba, hogyan legyek keresztény?
"Másrészről egyedül elmenni úgy hogy sose voltam templomba, elég félelmetes."
Nincs hívő ismerősöd, barátod a saját korosztályodból? Ha igen, akkor vele beszélhetsz, hogy egyszer elmennél vele.
Én ugyan hívő családban nőttem fel, de hasonló esetben utánanéznék, hogy a családom amúgy milyen vallást követett. Szerintem fontos az identitás, hogy pl. nagyszüleim, dédszüleim is ezt követték. Megvan a varázsa annak, hogy a nagyi/dédi imakönyvét használod te is. Olyan szempontból is fontos lehet, hogy a vallás követít egyfajta gondolkodást is, ami a családban is jelen van (akár rejtett formában). Más a katolikus, református és ortodox teológiai gondolkodás.
Debrecen amúgy keresztény felekezetek tekintve igen kevert, szóval ha innen származik amúgy a családod, akkor lehet bármi.
Persze, nem azt mondom, hogy muszáj azt követned, amit anno a felmenőid, ezt csak egy kiindulási alap lehet.
12
Jogos kritika, de a legnagyobb diktatúrák is az igazság, jólét és az egyenlőség eszméi nevében alakultak ki, ( pl. nácizmus, kommunizmus) mégse rossz elképzelések ezek.
Fiatal és tapasztalatlan vagy.
Inkább tanulj sokat, járj nyitott szemmel a világban!
Egyszer ezt a tévedésedet is kinövöd...
Mindenképpen a szívedet figyeld. A szív visz...
Engem Jézus templomban szólított meg. De utána tovább vitt. Őt kell megtanulni követni.
Hitben is vannak óvodák, aztán iskolák.
Ha az első parancsolatot meg tudod tapasztalni, akkor nem lesz gond hol vagy, mert Ő mindig Veled van. Csak figyeld merre vezet a szíveden keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!