Ezekre a tudományos elméletekre létezik cáfolat?
Sziasztok!
Azért tettem fel ide a kérdést, mert a vallásos emberek válasza érdekelne a legjobban, de ha más is tud nekem erre reflektálni valami érdekeset, azt is nagyon megköszönném.
Elég sok kérdésnél olvasom, hogy a keresztény emberek könnyelműen dobálóznak olyan szavakkal, hogy a különböző tudományos elméletek, mint az ősrobbanás-, evolúcióelmélet, stb. nem igaz, cáfolható könnyen, meg ilyenek. Én foglalkoztam régebben fizikával, biológiával is, de nem érzem magam elég intelligensnek, hogy képes legyek megcáfolni ilyen komoly dolgokat. Ezért arra kérném az itt lévő vallásos embereket, hogyha ilyen könnyű bebizonyítani, hogy nem igaz, amit állítanak ezekben az elméletekben, akkor kérlek írjátok le egy bizonyítható cáfolatot, ha tényleg tudtok, nem pedig csak mondjátok a kérdéseknél, mert én még egyszer sem olvastam egyetlen kifejtést sem, csak egy fennhéjazott kommentet, hogy ez az elmélet hülyeség.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Az evolúció egy elmélet, nem tény. Ahogy az ősrobbanás sem. Én már leírtam többször is, hogy hol sántít például a kormeghatározás és nem csak szénizotópos, nyugodtan keress rá neten is, ha valóban érdekel és nem csak hergeled te is a népet. Rengeteg oldal foglalkozik ezzel. Volt már olyan válaszom, amire az itt fröcsögő evolúcionisták válaszolni nem bírtak, így annál a kérdés alatt be is fejeződött a beszélgetés.
És nem igaz, hogy mi nem szoktunk tudományos dolgokat írni. Használni kéne a keresőt. Attól mert jó pár rosszindulatú frusztrált ember azt írja, hogy mi sosem írunk értelmeset, az attól még nem igaz.
Ha valóban érdekel, akkor keress rá.
Keress rá külföldi oldalakon, hogy miről szól az ősrobbanás elmélet. Mert egyesek szerint a magyarok és a parasztok alapból idióták, akik hazudnak vagy tévednek és soha nem fogják vinni semmire. Főleg ha még hívők is mellé, akkor biztosan halott az ügy. :S
Már a fenti állítás is a racionalizmust tükrözi.
Ha viszont tényleg elolvasod az ősrobbanás elméletet, hogy miről szól, láthatod, hogy rengeteg folt van benne és rengeteg olyan állítást, ami nem biztos csak lehetséges és jól hangzik.
Az emberi technika pedig nem tart még ott, bármennyire szeretnék nagyon sokan, hogy milliárd évekre lássunk. És pontosan állíthassuk sok hírnévért és pénzért, hogy mi fingjuk a passzát szelet....
A múltba pedig soha nem fogunk tudni visszautazni.
A bizonyítéknak és a tudománynak nem az a lényege, hogy néhány adat alapján, szerintünk így volt. (persze nem kell ettől még egy hipotézist eldobni). Bár amikor az adatokat ezotérikusan állapítják meg, az még jobban megkérdőjelezi a hitelességét. Persze a film iparnak jót tesz. És a valóságtól is el lehet vele fordítani az embereket stb.
Itt egy régebbi cikk, olvasd el.
Természetesen azóta már fejlődött a tudomány.
De mi az ősrobbanás kezdete?
Honnan van az első anyag, energia és mitől lett a statikus valami dinamikus? Vagy mióta beszélünk mozgásról?
Ha minden ugyanabból épül fel, akkor mi a különbség köztünk és mitől?
Lehet persze, hogy volt ősrobbanás. De nem biztos.
Az evolúció elméletet pedig rengetegen nem ismerik, mert azt hiszik, hogy a fejlődés a lényege. Pedig a változás. Alkalmazkodás sincs, csak szerencse. És a változás sem biztos, hogy előnyös. Semmi nem indokolja, hogy minden esetben tovább lehessen örökíteni a mutációt vagy az előző "generáció" megszűnje létezni magát. Túl sok benne a véletlen csak ennyi a baj vele. Ettől függetlenül, természetesen evolúció olyan szinten van, hogy a szüleink nem saját magukat szülik meg. De azt mondani, hogy volt milliárd év és akkor igazunk van (minden a semmiből lett ahogy mi hisszük), elég ostobaság.
Persze ezek nem bizonyítékok Isten létezésére sem. De nem csak ez a két véglet van.
Nekem hihetetlen, hogy egy hal véletlen kimászik a szárazföldre, hogy az agy, az erek, idegek, gerinc, szervek mind véletlen mutációk és szerencsének köszönhető.
Szerinted tojás volt előbb vagy ami a tojást tojta ki?
Szerinted a nemek véletlen mutációval jöttek létre?
Addig hogyan szaporodtak, táplálkoztak, lélegeztek a többiek? Vagy sokáig csak volt egy fölösleges szív, ami hirtelen beindult és ereket növesztett? Tudom volt több millió év. De akkor is olyan furcsa.
Lost in the darkness!
Találó a neved! XD
Az evolúció elméleten mégis mit kellene cáfolni, hiszen még bizonyítva sincs. Valójában az evolúcióbiológusok is csak találgatnak, az evolúció elmélettel kapcsolatban, a sejtek felépítése egyre bonyolultabbnak és összetettebbnek mutatkozik, mint azt valaha is gondolták volna a kutatók. Érdekes, hogy a fajok egymásból való kialakulásának esélye az ismereteink bővülésével egyre csökken, pedig azt hittük,
egyszerűsödni fog a dolog, de közel sem erről van szó. A legújjabb kutatások szerint például az emberek esetében, populációban nézve, egyetlen hasznos mutáció létrejöttéhez is 100 millió év szükséges, ellenben a mai ember kifejlődésére csak 30 millió év áll rendelkezésre. Az evolúcióban hívők azomban csont nélkül lenyelik, hogy ezen 30 millió év alatt az összes szükséges mutáció végbemehetett, pedig valljuk be, az időskála ennek jócskán ellent mond.Ne feledjük azomban azt a tényt, hogy ezen kutatások csak az ember mutációk által való kifejlődéséről szólnak, de kérdés, hogy mi van a többi sok millió állat kifejlődésénél, ahol sokkal nagyobb genetikai eltérések vannak két egymásból kifejlődött egyed között, mint az ember és a között, amiből állítólag kifejlődött.
Régebben volt itt egy ilyen idézet:
"Egy tudós számára az a legnagyobb gyönyör, amikor rádöbbenhet, hogy maga isten sem tudta volna másképp rendezni a dolgokat, csakis úgy, ahogy valójában léteznek, ahogyan azt sem tudta volna elintézni, hogy a négy prímszám legyen."
Ez a gondolat pontosan arra vonatkozik, hogy azért hasonlóak az élőlények egymásra, mert különben nem élnének. Mert ilyennek kell lenniük az élethez. Ez még nem evolúció.
Egyébként meg egyik kedves válaszolónak üzenem, hogy nem mindegy, hogy belül vagy kívül van a sötétség :P
'Az evolúció egy elmélet, nem tény.'
Igen, ezt nem is állítottam.
'Én már leírtam többször is, hogy hol sántít például a kormeghatározás és nem csak szénizotópos, nyugodtan keress rá neten is, ha valóban érdekel és nem csak hergeled te is a népet.'
Nincsen arra szabadidőm, hogy elkezdjek kutatni, azért is tettem fel a kérdést, hogy aki tud valamilyen érdekes információt ezzel kapcsolatban, azt nagyon szívesen meghallgatnám. Tényeket, kérdéseket szeretnék hallani, amik megcáfolják az általam említett elméletek állításait. De Te sem írtál le semmit, mint ahogy a többiek sem a korábbi kérdéseknél, amiket láttam. Ha esetleg írnál, vagy küldenél egy linket, megköszönném.
'Attól mert jó pár rosszindulatú frusztrált ember azt írja, hogy mi sosem írunk értelmeset, az attól még nem igaz.'
Nekem teljesen irreleváns, hogy mások mit gondolnak a keresztényekről. Elenyésző mennyiségben láttam tudományos választ keresztény emberektől itt, a többségük egyre agresszívebben mondta csak a magáét.
'Ha viszont tényleg elolvasod az ősrobbanás elméletet, hogy miről szól, láthatod, hogy rengeteg folt van benne és rengeteg olyan állítást, ami nem biztos csak lehetséges és jól hangzik.'
Olvastam már, igen. Lehetetlen olyan sok időre visszamenőleg pontos dolgokat megállapítani. Köszönöm szépen a cikket, amit linkeltél, mindjárt el is olvasom. :) Hasonló válaszokra gondoltam, amik ilyen kételkedő gondolatokat tartalmaznak. :) Bennem is megfogalmazódnak ilyenek, amiket említettél, azok is. :) Csak ugye az még fennáll, hogy azért mert hihetetlenül hangzik, attól még megtörténhet. Sok mindent egyszerűen nem bírunk felfogni. :) Azt sem, hogy milyen lehet, ha megszűnik a tudatunk. De az életünk is tele van véletlenekkel. Mindennap egy csomóval.
'...egyetlen hasznos mutáció létrejöttéhez is 100 millió év szükséges, ellenben a mai ember kifejlődésére csak 30 millió év áll rendelkezésre.'
Miért kellene hozzá ilyen sok idő? :) Véletlenszerűen változhat egy faj akármikor, szóval hasznos mutáció is létrejöhet bármikor.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!