Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik a Jelenések 14 rész 1...

Kik a Jelenések 14 rész 1 versébe leirt 144000?

Figyelt kérdés
2016. okt. 26. 05:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Azok a szellemmel felkent keresztények minden nemzetből, akiket Isten kiválaszt, hogy a Fia társuralkodói legyenek, királyokként és papokként, a Földön élő túl élők, és feltámadottak felett, és elvezessék Őket az Ádámi tökéletességre az ezer éves uralom alatt
2016. okt. 26. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
teremtestol az itelet napjaig annyi vagy kevesebb ember lesz aki feltamad az orokeletre
2016. okt. 26. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Benne van, Jákob 12 háza.
2016. okt. 26. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#2 mero maro gunybol irtam...


mert kezdem ugyerzi hogy forditott latasmodja lehet sok embernek megpedig az hogy a gonoszok az orokeletre jutnak mig a jok az orok gyotrelemre (termeszetesen nem az orokhalalra mert az "modernkori finomitas"...)

2016. okt. 26. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!


Az elpecsételtek számáról, mennyiségileg először a Jel. 7,4-ben olvashatunk. Mivel a látomás első részében mindent jelképesen kell érteni, ezért az elpecsételtek számáról is csak jelképes fogalomként beszélhetünk.


Ezékiel próféta arról ad képet, hogy az elpecsételtek nem különülnek el a bűnbe süllyedt egyháztól, hanem csak azoktól a bűnöktől, amiket gyakorolnak abban. Ezék. 9,4.


A közjegyzői okiratot azért írják margó hagyása nélkül, hogy se hozzátenni, se elvenni ne lehessen belőle. Ennek érdekében a sorok végén lévő esetleges üres részeket kipontozzák. Még az írás közben esett nyomdai hibát is javítatlan állapotban kell meghagyni, mert csak így lehet biztosítani a hitelességét. A 144.000 elpecsételésével is ez a célja Istennek. Jel. 22,11. Az elpecsételés az Istenhez tartozás tényét is hivatott kifejezni.


A felsorolás jelképesen használja Izráel fiainak a nevét. (Lásd. Róma 2,28-29. Gal. 3,26-29.) Ellenkező esetben léteznie kellene Izráel 12 törzsének. Izráel 10 törzse a babiloni fogság idején szét lett szórva a pogány népek közé, és ezzel gyakorlatilag szinte megszűntek önálló törzsként létezni. Jézus idejében már nem volt ismeretes a 12 törzs szerinti felosztás. Jákób 12 fia egy-egy jellemcsoportot határoz meg. Ha összehasonlítást teszünk Jákób és Mózes áldásmondása között, akkor a következőkre figyelhetünk: (Lásd. I.Móz. 49. fej. V.Móz. 33. fej.) Jákób minden fiának terhelte az életét valamilyen bűn, amely kihatott az utódokra is. Viszont majdnem mindegyik fiúnak megváltozott az élete a bűnnel való szembefordulás eredményeként. Az Isten nem az elkövetett bűnök alapján ítélte meg Jákób fiait, hanem a megbánt, a beismert, és az elhagyott bűnök alapján. Az elpecsételtek tehát Jákób családjához hasonlóan, különböző jellemű emberekből tevődnek össze. A többi emberekhez hasonlóan ők is bűnös emberek. Jákób fiaihoz hasonlóan azonban ők is megragadják az Isten kegyelmét, és győznek minden bűn, büszkeség, önzés és a világ szeretete fölött.


Üdv. Péter

2016. okt. 26. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

„Mivel a látomás első részében mindent jelképesen kell érteni”


Mivel??? És ezt ki mondta neked, az Isten?


Az elpecsételés egyáltalán nem jelképes. Ezékiel esetében is konkrét jelet kellett tenni a homlokra. Azért, mert esetleg Te vagy én nem látjuk, még az angyalok serege simán láthatja.


„A felsorolás jelképesen használja Izráel fiainak a nevét.”


Nem igazán. A 12 törzsi felsorolás az idők folyamán is változott, ezt nyomon lehet követni az ószövetségben is. Isten megfogadta a népének, hogy Izrael népét nem hagyja magára soha sem. Számon vannak tartva előtte, mint az ég csillagai is. Azért, mert számunkra követhetetlenné vált, hogy ki kivel van, mert a 10 törzs szét lett szórva a pogányok közé, attól még Isten pontosan tudja, hogy ki kivel van. Csak egy példa: Dán törzsének szétszórása, olyan lesz, mint a kígyó, ami nyomot hagy: 1Móz 49,17 És tökéletesen igaz is lett a prófécia, mert Dán útvonala nyomon követhető a térképen. Ugyanis bárhol is jártak, a területek mentén hagyták a nevüket. Don kanyar, Duna, Dánia…

Dánia jelentése amúgy Dán jele…

Sajnos az azonos tőről fakadó Jehova tanúi és az Adventista mozgalom gyülekezetei vállrándítással magyaráznak próféciákat. A magyarázat: jelképes. Keresnek egy olyan ószövetségi próféciát, amelyben szerepel egy az újszövetségiben is megtalálható szó, és tátááám, meg is magyarázták. És innentől kezdve azzal ruházzák fel, ami kényük-kedvük szerint való. Ez azért nem ilyen egyszerű. Ehhez fül kell, és nem kombinációs képesség. A fül meg nem írásokból van, és nem gyülekezeti álprófétáktól.


Jézus kijelentése egyértelmű. Izrael 12 törzséből a megmaradtak 144000 és mellettük ott a megszámlálhatatlan sokaság, akik speciel pont nem a 12 törzsből valók.

Péter további írása egyszerű kitaláció, ami szépen hangzik, meg jól is hangzik, csak épp nem prófécia magyarázat.

2016. okt. 26. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!


Természetesen értheted szó szerint is Jelenések könyvét, csak elég nagy zagyvaság lesz belőle, nem beszélve arról, hogy ott van Dániel próféta könyve, ami azért ad némi támpontot a próféciák értelmezéséhez a benne szereplő magyarázatok révén.


Lehet fellengzősen kiállni, és azt állítani, hogy nálad az igazság és mindenki más ostoba és téved, de az adventista prófécia magyarázatnak - amely a folytatólagos történelmi teljesedésre épül - évezredes múltja van, persze lesöpörheted ezt azzal, hogy te jobban tudod, de amit itt előadtál az nem igazán támasztja alá ezt... :-)


Némi alázatot és tiszteleted azért tanúsíthattál volna...


Üdv. Péter

2016. okt. 26. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Nézd, Péter, a katolikus egyháznak is évezredes hagyományai vannak, mégsem mondható tiszteletre méltónak sok esetben, amit tesznek. Természetes, hogy a próféciák zagyvaságok mindazoknak, akiknek nem adatott meg, hogy halljanak. Ez sem nem rossz, sem nem jó. Csak egyszerűen tévedések azok az értelmezések, amik kizárólag próféciák alapján akar értelmezni egy másik próféciát. Az adventisták ezt próbálják lenyomni. Vesznek egy több évezredes próféciát, aminek az értelmezéséhez is fül kell, és ezzel próbálják magyarázni a két évezredes próféciát, amit azon kívül, hogy vélhetünk néhány párhuzamot a két profetikus írás között, nem magyarázza az egyik a másikat. Az ilyen rossz értelmezés és hibás következtetés előtt nem tudok tisztelegni. Ha az szerinted rendben van, hogy próféciával magyaráztok próféciát, akkor szerintem elgondolkodhatnál ezzel kapcsolatban néhány dologról. De azt csinálsz, amit akarsz.
2016. okt. 26. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Még valami:


"amely a folytatólagos történelmi teljesedésre épül - évezredes múltja van, persze lesöpörheted ezt azzal, hogy te jobban tudod, de amit itt előadtál az nem igazán támasztja alá ezt.."


Nem beszélgettünk semmiféle teljes Jelenések könyvének értelmezéséről, kérlek ne csúsztass. A 144000-ről volt szó. Te hoztad fel, hogy a Jelenések könyve eleje jelképes. Erre reagáltam, hogy nem jelképes, és főleg nem lehet így kijelenteni. Adtam magyarázatot arra vonatkozóan, hogy miért is nem jelképes mondjuk a 12 törzs 144000 megváltottja. Csak sajnos pont az adventista gyülekezet is többek között az, akik Isten helyett és fejével gondolkodva megmondja, hogy mire is gondolt akkor, amikor leíratta azt, amit. Nem mellékesen nem jelentettem ki, hogy jobban tudnám, sem azt, hogy nálam lenne az igazság. Jézus az igazság, és pont ez az, amit Ti magatok nem vagytok képesek alkalmazni a próféciák értelmezésénél. EGW-hoz fordultok, jó esetben Dánielhez és évezredes hagyományokhoz, és próféciákkal akartok magyarázni próféciákat. Isten él, és jelen van. Nem kell kombinálni, a Biblia nem rejtvény. Ha tudni akarsz valamit, kérdezd meg Tőle. De Ti nem Tőle kérdeztek, hanem a bálványozott regényírótoktól, a halott, nem létező White asszonytól. Ez nagyon, de nagyon kevés. Sőt, semmi. Ilyesmit tettek az írástudók is, és a farizeusok is, de nem volt egyetlen igaz értelmezésük sem. Kombináltak, értelmeztek, hagyományokra támaszkodtak. Megmondom Jézus képletét erre: Kombinálás + hagyomány = 0

Kérj, és adatik. De ehhez alázat kell. Félre kell tenned EGW-ot, mindazt, amit hallottál, és megüresítve, alázattal befogadnod mindazt, amit álmodba sem gondolnál most.

2016. okt. 26. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
#9 nincs benned szeretet
2016. okt. 26. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!