A bérleti díj adját kinek kell ténylegesen állnia, a bérlőnek vagy a bérbeadónak?
100ezer a számla, a bérlő 100ezret fizet.
A tevékenység után az adót a bérbeadó fizeti, (vagy nem fizeti) ehhez a bérlőnek semmi köze nincs!
A neten ezt találtam: " Amennyiben a bérlő kifizető, például egyéni vállalkozó, vagy gazdasági társaság, a bérbeadó magánszemély részére kifizetett bérleti díjból neki kell az adóelőleget megállapítania, levonnia és megfizetnie. Az adóelőleg megállapítására kötelezett kifizető a levont adóelőlegről igazolást ad a bérbeadónak, melynek kötelező adattartalmáról az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezik. "
De szerintem is úgy lenne logikus, hogy az fizesse az adót akinek jövedelme lesz. Tanácstalan vagyok...
Te vagy a cég? Akkor nyilván van könyvelőd, akinek ezt illene tudnia!
Ha te vagy a magánszemély bérbeadó, nem kötelező tudnod a cégek adózását, fizesd ki a 15%-ot a NAV-nak, azt úgyis csak az érdekli, hogy a pénzéhez jusson.
Javítva
Én vagyok a cég. Mivel nagyon kicsi Bt én könyvelek és ebben a kérdésben nincs tapasztalatom. Ezért kértem segítséget.
Válaszod téged minősít...
1. Honnan veszed hogy mennyi lenne a könyvelés?
2. Nem kéne ilyen sértő következtetést levonni, azért mert feltettem egy kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!