Mennyi az a biztos fizetés amivel egyedül is lehet albérletbe költözni úgy, hogy nem kell nyomorogni?
Albérlet rezsivel együtt legyen 150ezer forint. És akkor nem is a legolcsóbba mentél.
Tegyük fel, hogy hétközben nem főzöl, hanem Intefoodtól rendelsz, az minden munkanap 1300 forint. (20 munkanappal számolva 26ezer forint.)
Ezen kívül minden nap megeszel pár szelet kenyeret, felvágottat, zöldséget, hétvégente pedid főzöl magadnak. Néha elmész fodrászhoz, néha megeszel egy fagyit, néha veszel új ruhát, el szeretnél menni nyaralni, félre szeretnél kicsit tenni. Legyen a napi "zsebpénz" minderre mondjuk napi 7ezer forint, az 31 nappal számolva 217ezer forint. Ez fiúként nem rossz zsebpénz, lányként a szépségápolás miatt persze gyorsabban elmegy.
Ezen kívül a közlekedés. Budapest havi bérlet 10ezer körül van. Autóval lényegesen drágább.
Ez összesen 393ezer forint. Így élsz nagy lábon, de azért nem is kell számolnod, hogy most hó végén a szalámit vedd meg vagy a sajtot.
Budapesti albérletre gondolsz?
Szerintem nettó 300 ezer forint (kb.)
Korábbi magamat nézve:
Albérlet 110 ezer
Rezsi átlag 40 ezer
Bérlet 10 ezer
Havi bevásárlás, kaja átlag 70 ezer
Nagy kiadások mint ünnepek, ajándékok, fogorvos, javítások, bármi havi szintre visszabontva 60 ezer.
Nulla félretett pénzzel minimum 300 ezer, ami már határeset. Nem is nyomorogsz, de különösebben jól sem élsz, de ez nagyon határeset és félretenni sem fogsz semmit.
A kényelmes élet már tényleg inkább 400+ ezer, ha meg félretenni is szeretnél akkor 500+ határ meg a csillagos ég.
Hát, nem tudom, hol tudsz 110-ért lakást szerezni. Azért én ezt a minimumot 150-re tenném, de az átlag inkább 200 felett van. A 40 rezsit is átgondolnám. A fűtés egymaga kiteszi a felét. A tévé, telefon egy 10-es ha nagyon óvatosan számolok. Mondjuk a villany is nagyjából ennyi. Hol van még a víz, szennyvíz, kuka meg a többi?
Havi bevásárlást extrém módon le lehet szorítani. Ha nincs pénzed, a kaján lehet a legjobban spórolni. Egy tesco kenőmájas és egy kiló kenyér egy hétig kitart és nem kerül 1000 forintba. Én ezen éltem hónapokig, amikor nem kerestem annyit, hogy a kaját megvegyem. Hitelt vettem fel, amíg nem találtam jobb munkát. A lényeg, hogy meg lehet csinálni.
Albérlethez inkább havi 400 kell, abból már visszafogottan ki lehet jönni. Ha szeretnél kicsit jobban élni, akkor keress társakat. Meg lehet próbálni falusi albérletet szerezni, az elvileg olcsóbb. Ha van kocsid, akkor nem lehet probléma.
Sosem értettem az ilyen bele pofázásokat.
"Hát, nem tudom, hol tudsz 110-ért lakást szerezni."
Én ennyiért béreltem, és kész, miért zavar ez téged?
"A 40 rezsit is átgondolnám."
Átgondoltam, jelenleg saját lakással MAXIMUM 40 ezer volt a rezsim, és ebbe beleszámolom a Netflix előfizetést meg felújítási költséget is.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy jön ki 10+ ezres villanyszámla. Nyilván majd megkapom, hogy valakinek 300 m2 kertes háza van kamera rendszerrel telepítve és hobbija a hegesztés. De könyörgöm sima albérletről beszélünk, ahol 2-3 ezer a villany.
Akkor láttam 10+ ezres számlát amikor még lakótárssal laktam és kiderült, hogy 0-24-ben ment a szobájában egy elektromos hősugárzó.
"Egy tesco kenőmájas és egy kiló kenyér egy hétig kitart"
No komment... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!