Szerintetek hogy jobb kiadni albérletet egyetemistáknak: bútorozva, vagy bútorozatlanul?
Bútorozottan. Sokkal több pénzt nem jó elkérni érte, mert akkor az fogja rontani a "képet" és ezért nem fogsz albérlőt találni.
Egy egyetemista általában még fiatal, sosem lakott külön, nincs otthon a szüleinél dupla mindenből. Ha csak egy szekrényt, egy ágyat, egy asztalt, egy széket kell venni, már az is jó ha belefér 150 ezer forintba, ami olyan plusz költség a suli kezdés mellett, amit nagyon kevesen tudnak felvállalni a mai világban.
Ha több egyetemista számára akarod kiadni, akkor pedig pláne jobb ha bútorozott, így nincs vita, hogy mi kié.
Bútorozottan, még ha nem is a legkorszerűbb. Legalábbis én most is épp ilyet keresek és épp ilyenben is vagyunk, csak ez nem tetszik (sötét, nem szellőzik jól, stb. kéne másik na! Tied milyen kérdező és hol van? :)))
De nekem igazából mindegy: ha olyan olcsó az ár, akkor lehet tök üres is a lakás. Kiszámolom mennyibe kerülne egy mosógépet, hűtőt, egyebeket venni illetve mit lehet más módon (pl otthonról) megoldani, aztán mérlegelem, hogy az olcsóbb albérlet ár ezeket kompenzálja-e, tekintetbe véve a pénz jelen- és jövőértékét is.
Bútorozottan. Anno diákként semmi bútorom nem volt, pláne nem mosógép, hűtő, mikró.... így csak bútorozott lakás érdekelt.
Most főbérlőként: mi nem kérünk többet, mert bútorozott a lakás.
Egyébként neked nem gond, hogy diáknak adod ki? Nekünk csak annyi bajunk van ezzel, hogy ők nyáron nincsenek ott, akkor újra lakót kell keresni, és pénzkiesés is.
Ha normálisak a diákok, akkor jó, és hosszabb időre írjuk a szerződést. Az jó nekem is és neki is. A szünetre egy minimális fenntartási díjat felszámolva neki nem kell költözni, nekem nem kell egy újat keresni, kockáztatva, hogy egy idiótát fogok ki...:)
Szerintem ez így normális. Vagy nem?
Szerintem ez így tök korrekt, kérdező!!
Mondjuk mi pl állandóra keresünk jelenleg, télre-nyárra egyaránt, mert váltanánk a mostaniból.
"Anno diákként semmi bútorom nem volt, pláne nem mosógép, hűtő, mikró...."
Nekem sincs! De ha valaki azt mondja, hogy olcsóbban kiadja bútor nélkül akkor kiveszem úgy aztán megveszem magamnak a bútorokat. Érted, nekem aztán tök mindegy, hogy a tulajnak fizetek bérleti díjat, vagy mosógépet veszek ugyanabból a pénzből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!