Milyen méretű a régi MOFÉM konyhai csaptelep óriási rögzítő anyája?
Ma kiakartam cserélni a a régi Mofém mosogató csaptelepünket egy újra (szintén Mofém) de megvagyok lóve, mert a régit nem egy függőleges 8-as tőcsavar rögzíti a pulthoz, hanem egy óriási műanyag anya amihez lehetetlen hozzáférni akár csőfogóval vagy állítható villáskulccsal, mivel a két mosogató medence és a hátsó fal teljesen körbezárja. (lásd a mellékelt fotót).
A kulcsnyílása 32-34 mm, vagy 1 1/4"-oz hasonló.
Szóval, valaki pontosan tudja, hogy mi ennek az anyának a mérete?
Kénytelen leszek venni egy passzoló villáskulcs krova "dugót", vagy valami sliccelt óriás dugót, talán árulnak ilyesmit pl. danamidból.
De ha valakinek lenne más javaslata, az se baj. :)
Egyébként szerszám nélkül is ki lehet venni,de kell hozzá egy segítő ember.
Először elvágod fűrészlappal ,és letöröd(!) a felmenő 2 ágat a tövénél ,(a merev 10mm ónozott réz bekötő csövet).
Ezután Fent a csaptestet egyszerűen kajakra elkezded forgatni visszafelé az óra járásával ellentétesen. Ekkor meglazul az anya!
A segítő ember lefekszik és megfogja vízpumpa fogóval alul az anyát,majd fent megtekerik ismét a csapot.Utána fogó elenged, csap előre teker,. fogóval újra megfog, majd visszafele tekerni a csapot. A kifolyó nyakat is leszoktam szedni és akkor körbe lehet forgatni a csapot fent. A segítőnek lent legyen lámpája és szemüvege a potyogó törmelékek miatt a szeme védelmére.
Jó szerelést!!
32 mm-es anyának saccolom az állítható villáskulcs hozzáérintése után (nem is tudtam ráhelyezni a helyszűke miatt), köszönöm a megerősítését a méretnek, a legolcsóbb 32 mm-es hollander kulcsfej, amit a magyar neten találtam az 4500 Ft-ba kerül szálítással együtt, ennyi pénzt nem dobok ki egy célszerszámra, amit életemben csak egyszer fogok használni.
Viszont egy ismerősőm ismerősétől kaptam egy tippet, hogy a mosogató medencét ha kiemelem a helyéről, akkor már könnyű hozzáférni az anyához, így akkor ezt a módszert fogom majd este megpróbálni.
Köszönök minden tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!