Miért nem szabad kesztyűben köszörülni és fűrészelni?
Ismerősöm mondta ezt, miután meglátta, hogy kesztyűben köszörülők. Mondom neki, világéletemben így csináltam. Szerinte ez életveszélyes, szerintem meg az a veszélyes, ha csupasz kézzel végzem a műveletet.
Kinek van igaza?
Ha csupasz kézzel köszörülsz, akkor megköszörülheted az ujjad.
A kesztyűt viszont el tudja kapni és berántja a fél karodat.
Lehet, hogy hülyék, de megmaradnak az ujjaik.
"azoknál a munkáknál, ahol mozgó vagy forgó gépelemek vannak és a munkadarabot kézzel kell adagolni vagy tartani a forgó mozgó elemek közelében, mint például egyetemes esztergálás, marás, fúrás vagy lemezvágó és hajlító gépek nem engedélyezzük a kesztyű használatát. Ha a forgó-mozgó gépelem elkapja a kesztyű túllógó végét, a dolgozó szabadulni sem tud. Rendkívül súlyos baleset a következmény."
Forrás: [link]
#6-ik vagyok
Fix méretű kesztyű kell és ésszel kell dolgozni, amúgy ami berántja a kesztyűt berántaná anélkül is az újjad.
Alap dolog hogy nem nyúlkálunk bele a fűrészbe.
Ja és nekem kapta már el láncfűrész is az újjam kesztyűben, mégsem rántotta be csak kiszakította a kesztyűt meg levitt egy kicsit a körmömből, és én persze azonnal izomból rántottam el a karomat.
Egyedül asztali fűrészen nem használok, mert ott nem érzem kesztyűben jól az anyagot.
Ti tudjátok, ti kezetek, ti dolgotok.
Csak egy szelíd, vérmentes, de szerintem tanulságos oktatófilmecske, igazából érdemes az elejétől megnézni, nem hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!