Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért repedezett meg a sógyurm...

Miért repedezett meg a sógyurmából készült dísz?

Figyelt kérdés

Csak só, víz és liszt volt benne és a szabad levegőn szárítottam. A mai adagba raktam étolajat is. Az segít? Utána milyen lakkot használtok? Ha nem lakkozom, akkor szétporlad?

Fontos lenne, hogy tartós maradjon, mert a kislányom tenyér és láb lenyomatát szeretném megörökíteni.



2012. szept. 27. 13:20
 1/6 anonim ***** válasza:

az olaj inkább a felhasználhatóságot javítja, lágyabb lesz tőle a keverék, könnyebben formázható.


a repedezés azért van, mert túl gyorsan száradt ki a felülete. (száradás közben kicsit zsugorodik az anyag, de ha a belseje még nedves, akkor nem tud és elszakad) letakarva kellene megpróbálni szárítani.


egyébként lehet kapni, mi a Brendonban vettük anno, direkt erre a célra készletet. az biztosan időtállóbb.

2012. szept. 27. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
De az elég drága. A só-liszt keverék olcsóbb.
2012. szept. 27. 22:29
 3/6 anonim ***** válasza:

akkor vegyél kutya közönséges gyurmát.

nyomd bele a lábát/kezét és öntsd ki gipsszel.

2012. szept. 27. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet. Normál gipsz kell hozzá? Mennyi vizet kell hozzá keverni? Gondolom annyit, hogy massza legyen, aztán megvárom, hogy megkössön.
2012. szept. 28. 23:51
 5/6 anonim ***** válasza:

modellgipsz.


hozzá semmit. a gipszet úgy kell elkészíteni, hogy annyi víz, amennyi az öntőformába belefér + 20% (a sima gyurma olajos, nyugodtan lehet bele vizet önteni és lemérni, semmi baja nem lesz tőle) és ebbe kell belekeverni a gipszet addig, amíg (felkavart) tejföl szerű nem lesz.

gyorsan kell vele dolgozni, mert nagyon gyorsan köt. (de azért ésszel kell keverni, különben tele lesz buborékokkal)


utána lehet szárítani (jó pár napig), sütőben nem javasolnám szárítani, mert ott nagy a repedésveszély. akrilfestékkel lehet festeni, ha kiszáradt.


ha víz helyett enyves vizet (1 liter vízhez 30-40g enyv felfőzve, alaposan elkeverve), vagy bekevert tapétaragasztót használsz, akkor márvány-kemény lesz az eredmény.

2012. szept. 29. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A jó sógyurma receptje: 2 csésze liszt,1 csésze só,1dl olaj. Én sütőben szoktam szárítani/takarékon,félig nyitott sütőben/ nem reped meg és nagyon plasztikus lesz.Utána lakkozd.Óvónőként rengeteget csináltam sógyurma díszeket. Sok sikert!
2012. szept. 29. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!