Utólagos hangszigetelésre lenne szükségem. Szerintem nem kell profi cucc, csak a szomszéd horkolását akarom kiszűrni. Tanácsok?
Alulról horkolás? :)
Kemény de sajnos nem annyira vicces mint ahogy az ember azt gondolná.
Én reakcióból elsősorban egy villáskulcsot javaslok amivel zörgeted hajnali 2kor a konvektor csöveit :)
Aztán szólhatnál annak a szomszédnak hogy elég keményen horkol,annyira hogy nem tudsz tőle aludni.
Vagy neki állsz szigetelni.
Mellesleg ha körbeszigeteled a házat az elég sok pénzbe fog kerülni szerintem.A legjobb az volna ha a szomszédodnál lenne egy elnyelő szigetelés,de az meg neki fog pénzébe kerülnie és ő ugye bár kényelmesen alszik,szóval őt ez nem zavarja szerintem.
:D :D
Attól hogy villáskulccsal zörgeti a radiátort, a probléma nem oldódik meg... illetve maximum pár percre..és a többi lakót is felébreszti. Tudom, horkolós férjjel élek együtt, és évek óta külön hálószobában emiatt :(
Legjobb tényleg az lenne, ha a szomszéd szigeteltetné a plafonját, de nem hiszem, hogy ebbe be fog ruházni. Én egy ilyesmivel foglalkozó céget hívnék fel, és megkérdezném, hogy szerintük melyik lakás szigeteltetése lenne hatékonyabb (és olcsóbb), és ha mondjuk a szomszéd plafonja, akkor lehet, inkább azt fizetném ki, mint a saját padlóm szigeteltetését.
Padlót viszonylag gyorsan és hatékonyan lehet szigetelni. Viszont léghang ellen csak a nagy sűrűségű anyag jelenthet védelmet. A következő rétegrendet javasolnám: 2-4 mm parafa + hanggátló lap + fólia + burkoló lap. Ha a meglevő burkolat laminált lap, akkor azt érdemes felszedni, szép sorban, és a fenti rétegeket letenni.
Bővebb infó: www.parafa.net oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!