Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mért kerül duplájába a kőzetgy...

Mért kerül duplájába a kőzetgyapot szigetelés az ugyanolyan vastagságú üveggyapothoz képest?

Figyelt kérdés
Van valami előnyösebb tulajdonsága a kőzetgyapotnak, hogy az ennyivel drágább?
2009. szept. 25. 15:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Az üveggyapot súlyosan ártalmas az egészségre, mert folyamatosan belélegzed a miniatűr szilánkokat.
2009. szept. 27. 00:04
 2/10 A kérdező kommentje:

Komolyan?!

Ezt nem is tudtam. Bár ahhoz képest rengeteg házat szigetelnek ezzel az anyaggal.

Akkor ez hasonló, mint régebben az azbeszt volt? A kőzetgyapotnál nincs ilyen?

2009. szept. 27. 10:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem az azbeszttel kevered véletlenül? Feltettem a kérdést más fórumokon is, de senki nem hallott még erről.
2009. okt. 9. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem, kimondottan az üveggyapotról olvastam több helyen ezt. Szigorú munkavédelmi előírások vonatkoznak a használatára, mert különben a tüdődbe lélegzed az apró üvegszálakat, ami súlyos betegségeket okozhat.
2009. okt. 10. 20:24
 5/10 A kérdező kommentje:
De én az üveggyapotot kérdeztem. Ha nem arról olvastad, hanem egy más anyagról, akkor mért arra válaszolsz?! Ez így elég félreérthető volt.
2009. okt. 10. 21:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Én meg az üveggyapotról írtam. Mit értettél félre?
2009. okt. 10. 22:48
 7/10 A kérdező kommentje:

Az előbb ezt írtad: "Nem, kimondottan az üveggyapotról olvastam..."

De akkor inkább hagyjuk... A segítő szándékodat köszönöm! :)

2009. okt. 11. 08:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezt írtad:

"Nem az azbeszttel kevered véletlenül?"

Ezt írta:

"Nem, kimondottan az üveggyapotról olvastam".

Ennek jelentése:

Nem az azbeszttel keveri, kimondottan az üveggyapotról olvasta.

Előfordulhat, hogy csak átsiklottál a vessző felett és tisztában vagy vele, hogy külön tagmondatot jelez vele.

2009. okt. 13. 08:34
 9/10 anonim ***** válasza:

És hogy válaszoljak is:

Az üveggyapotról az apró szilánkok szétvagdossák a tüdőben a hörgőcskéket. Alaposan körbe kell fóliázni, de az se tart örökké. Elöregszik, elfeslik és máris jönnek a szálak.

A sima kőzetgyapot pedig formaldehidet tartalmaz. Rákkeltő. Most az egyik gyártó készít formaldehidmentes kőzetgyapotot is.

Amúgy a kőzetgyapotból létezik vakolható, az üveggyapot homlokzati szigetelésnek csak előtétfallal alkalmas.

Homlokzati szigetelés megoldható még Ytong Multiporral is, csak iszonyú ára van. De az jó!:)

2009. okt. 13. 08:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti, igazad van! Én tévedtem, nem vetten észre azt a vesszőt. Elnézést!

Így már minden világos. :)

2009. okt. 13. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!