Mért kerül duplájába a kőzetgyapot szigetelés az ugyanolyan vastagságú üveggyapothoz képest?
Komolyan?!
Ezt nem is tudtam. Bár ahhoz képest rengeteg házat szigetelnek ezzel az anyaggal.
Akkor ez hasonló, mint régebben az azbeszt volt? A kőzetgyapotnál nincs ilyen?
Az előbb ezt írtad: "Nem, kimondottan az üveggyapotról olvastam..."
De akkor inkább hagyjuk... A segítő szándékodat köszönöm! :)
Ezt írtad:
"Nem az azbeszttel kevered véletlenül?"
Ezt írta:
"Nem, kimondottan az üveggyapotról olvastam".
Ennek jelentése:
Nem az azbeszttel keveri, kimondottan az üveggyapotról olvasta.
Előfordulhat, hogy csak átsiklottál a vessző felett és tisztában vagy vele, hogy külön tagmondatot jelez vele.
És hogy válaszoljak is:
Az üveggyapotról az apró szilánkok szétvagdossák a tüdőben a hörgőcskéket. Alaposan körbe kell fóliázni, de az se tart örökké. Elöregszik, elfeslik és máris jönnek a szálak.
A sima kőzetgyapot pedig formaldehidet tartalmaz. Rákkeltő. Most az egyik gyártó készít formaldehidmentes kőzetgyapotot is.
Amúgy a kőzetgyapotból létezik vakolható, az üveggyapot homlokzati szigetelésnek csak előtétfallal alkalmas.
Homlokzati szigetelés megoldható még Ytong Multiporral is, csak iszonyú ára van. De az jó!:)
Utolsó előtti, igazad van! Én tévedtem, nem vetten észre azt a vesszőt. Elnézést!
Így már minden világos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!