Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell ívvel szépen...

Hogyan kell ívvel szépen hegeszteni?

Figyelt kérdés

Hozzáértők válaszát várom. Igen, sok gyakorlással. 5 lépcsős trafóm van, a 2,5-es AWS E6013 rutilos elektródát alulról a második fokozatban szépen viszi.

Van mikor sikerül egy hosszabb varratot taknyolás nélkül meghúznom, de az otthoni körülmények megnehezítik a munkát... rozsdás, festékes, hozzáférhetetlen helyek, vékony lemezek...

Milyen irányba kell mozgatni, mondhatni kenni? 50-60 szálat sikerült eddig elpocsékolnom :)

2014. febr. 24. 20:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok biciklizni. Ird már le hogyan tekerjem a bicajt hogy el ne essek?
2014. febr. 24. 20:12
 2/9 kovpet ***** válasza:
A hegesztés szinte művészet. :) Én is hegesztgettem már párszor, de egy profi szerintem álmában jobbat csinál, mint nekem az eddigi legjobb eredményem :)
2014. febr. 24. 20:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Az utolsó 15-20 szálnál már rutinból húztam, a salak takart, de miután leütögettem róla valami gyönyörű lett. a pajzsot is csak azért használtam hogy ne égjen le megint az arcom. Tényleg művészet! Nem látni kell, hanem érzésből dolgozni.
2014. febr. 24. 20:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Jegyezd meg:

A hegesztő legjobb barátja, a flex, és a festék!!

2014. febr. 24. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:

"de az otthoni körülmények megnehezítik a munkát... rozsdás, festékes, hozzáférhetetlen helyek,"

- Tessék mondani! Hogy jutok a Zeneakadémiára?

- Sok-sok gyakorlással!

Otthon aztán végképp nem szól bele senki, hogy milyen tempóban dolgozol. Tessék fémtisztára pucolni a varratok helyét, drótkefe + flex. Vegyél ócskatelepen fém hulladékot vagy kérjél valakitől és kísérletezz több áramerőséggel, több féle ívvezetéssel, több féle átmérőjű elektródával. Igazából több nap/hét gyakorlás kell hozzá, hogy elfogadható varratokat készíts. Nem baj ha fogy a pálca, olcsóbb, mint egy fizetős tanfolyam. Az elektródák közül az ESAB és a PANELECTRODE-ER23-as is kiváló.

2014. febr. 24. 23:45
 6/9 anonim válasza:

én kb 30-40kg elektródát használtam el, mire azt mondhattam hogy nem okoz akadályt a fej feletti varrat, és a függőleges varrat.

ezeket a mintákat próbáld elsártalanítani:

[link]

ezt meg olvasd el:

[link]

2014. febr. 25. 03:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Én úgy hegesztek, hogy amikor összeillesszem a vasat, a varrat helyét végigvágom flexel, majd végigmegyek rajta megint egy fazekaskoronggal, amit kiélezek, hogy ne férjen bele a vágásba így csinálok helyet a varratnak, egy árok lesz belőle és belefolyik az árokba a varrat.
2014. febr. 25. 08:20
 8/9 A kérdező kommentje:

A "flexes" belevágás tényleg jó, csak olyan hozzáférhetetlen absztrakt helyek vannak, amikhez az elektródával is alig férsz hozzá.

Amúgy egy motoros rollert készítek, a motor sikerült eddig felfogatnom. Ékszíjas a meghajtás, ahhoz terveztem egy feszítőt. Mármint a blokk egy téglalap alakú zártszelvényen van, aminek az egyik oldalában egy tengely van, majd a szemközti oldalt alulról 2 csavarral "megemelem" és így jön létre a feszítés. Egyszerűen szerelhető, szétbontható. Fel is öltözök, megyek csinálom tovább.

2014. febr. 25. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Alapok:

Munkadarabot a hegesztés helyén mindig köszörüld le hogy ne legyen rozsdás(számít a varratnál).

Milyen irányba kell mozgatni? Ahogy kényelmesebb a lényeg az hogy mindig lássad hogy hova mész a varrattal ,ami a tartást illeti linkelek [link]

[link]

[link]

[link]

2014. febr. 26. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!