Gáz központi fűtés kiépítése mennyibe kerül? 80 m2 családi ház.
Alapterület 80m2, téglafal (nincs szigetelve, de lesz), van 3 kéményem (bélelni kell valamelyiket), kombi gázkazán, radiátor, engedély, gázterv, minden ami kell.
Persze, fogunk kérni ajánlatokat, csak egy hozzávetőleges összeg érdekelne, ami reális.
Ez eléggé sok mindentől függ...
PL. Budapesten vagy Pest megyében jóval drágábbak is lehetnek a munkadíjak, mint vidéken.
Kéménybélelés attól is függ, hogy hány métert kell bélelni.
Milyen készülék? (gyártó, működési elv, stb.)
Nyílt égésterű készülék kivitelezése -szinte- lehetetlen a mai szabályozások mellett, zárt égésterűhöz pedig nem valószínű, hogy kell kéményt bélelni.
Gázszolgáltató?
Az végösszeget eléggé sok minden befolyásolja.
Ha privátban kapok bővebb infókat, akkor könnyeben tudok árat írni.
Köszi az eddigieket.
Csak zárt égésterű készüléket tennék fel, az alapján amennyire tájékozódni tudtam eddig.
Márkákhoz nem ragaszkodom, de noname kazánt nem tetetnék fel.
A lényeg, hogy egy jól működő, szükség esetén magára hagyható rendszer legyen.
Milyen kritériumokat kellene támasztanom a működéssel kapcsolatban?
Égáz, vagyis GDF SUEZ a mostani neve a szolgáltatónak.
Ezt nem is gondoltam, hogy így is van ember aki megcsinálja.
Mennyit lehet megtakarítani ennek az elhagyásával?
Megmondom őszintén nincs kialakult véleményem, de azt én is így gondolom hogy a régi készülékek, meg rendszerek között sok kutyaütő van és minden bizonnyal ezek valóban veszélyesek lehetnek.
Én egyenlőre kérek ajánlatokat, aztán meglátjuk. Ha nem vészesen drága csinálják csak meg a terveket, meg engedélyeztessék le szépen, legyen csak felelőssége annak aki a pénzt elteszi.
Ha a szakember számla meg engedélyek nélkül csinálja attól félek, hogy gondok esetén csak a jóindulatán múlik megcsinálja-e, más meg majd nem fog akarni hozzányúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!