Levert vakolatra instant beton (szárazbeton), ami csak vékony réteg - utána ez megtartja a csempét? Fürdőszobáról van szó.
Vizesedett a fal, le lett verve a régi csempe, jött vele egy adag vakolat is. Ez volt a zuhanyzó.
Vízszerelő javította a hibát, így visszacsempéznénk a zuhanyzót.
Ha a falat ilyen szárazbetonnal javítjuk, azaz vakoljuk újra, az ugye nem lesz egy vastag réteg, csak 1-2-3 centi.
Ez hozzátapad annyira az eredeti falhoz, hogy utána mehessen rá a vízzáró réteg, és arra a csempe?
Falat betonnal???-hát nem tudom...
A zsákos beton szemcsés,hogy simítod el? Miért nem zsákos malter...abból is a vakoló?
Én ezt a "vízzáró réteget" nem értem.
A csempe maga + a fuga a vízzáró réteg.
Akkor malter.
Az elég ahhoz, hogy megtartsa a csempét, ha csak egy vékony réteg van felhordva?
Nem, a csempe + fuga nem vízzáró.
A fuga átázik, és elkezd vizesedni a fal.
Ilyen kenhető vízszigetelésekre gondoltam:
Ilyenkor vakolatot húzunk fel.
Azután folyékony fólia 2 rétegben,egyszer hosszában,egyszer keresztben.
Azután csemperagasztó,lehetőleg flexi...és burkolás.
Ez akár mind lehet "zsákos",de semmi esetre sem beton.
Ha az a kérdés, hogy van maradék anyag és azzal szeretnéd megoldani a fal javítását, akkor az a válasz, h megoldható.
Keverj hozzá a zsákos betonhoz némi mészhidrátot, vagy meszet és egy kis homokot.
ha ezek nincsenek/nehéz a beszerzésük, akkor viszont tényleg vegyél előre kevert vakolóanyagot.
Megveszem, nem ezzel van a gond.
Inkább az a lényeg, hogy nem a teljes falat húzzuk fel, csak kiegészítjük a vakolatot, hogy egyenes legyen.
Így csak vékony rétegben kerül fel az anyag, és ez elég lesz-e ahhoz, hogy megtartsa a csempét.
A másik oldalról hozzátapad-e eléggé a felhoz?
Azaz nem fog-e leválni a vakolat a csempével együtt, mert csak vékony réteg volt a vakolat?
# 6
Ezt innen nem lehet megmondani. Ha elég erős az alap, és jól elő van készítve, akkor hozzá fog tapadni.
Ha 1cm-nél vékonyabban akarjátok meghúzni a falat, akkor azt lehet csemperagasztóval is.
ha nagyon sok az egyenetlenség és gyenge is a régi vakolat, akkor jobban megéri levenni az egészet és újra vakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!