Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit lehet sütni-főzni az...

Mit lehet sütni-főzni az alábbi hozzávalókból?

Figyelt kérdés
Szóval van itthon egy fél kiló lapocka, hagyma, sütnivaló burgonya, fűszerek, mustár, paradicsom, kígyóuborka, ketchup, majonéz. Mit tudnék ebből gyorsan összeütni? Pörköltet, vadast nem szeretnék mert az volt a napokban. Valakinek valami gyors ötlete?
2011. jún. 6. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:

brassói aprópecsenyét uborka- vagy paradicsomsalátával.

[link]

Nem brassait!!

2011. jún. 6. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Pont tegnap látogatott meg anyukám és ezt csinálta: besózta egy órára a húst, aztán megsütötte serpenyőben, natúr (pontosabban persze fűszerekkel). Hozzá megpárolta a krumplit, meg mondjuk vett répát és karfiolt, azokat is megpárolta kicsi olajon. Nagyon fincsi lett, egyszerű ez a fajta kaja, csak az a lényeg, hogy ügyesen fűszerezd.

De az is lehet, hogy a húst besózod, a krumplit felkarikázva egy tepsibe lerakod, aztán rá a husi, fűszerek, és a sütőben megsütöd. Hozzá meg csinálsz a paradicsomból és uborkából valamilyen salátát.

2011. jún. 6. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Receptötletem nincs, viszont a mindmegette.hu-n úgy tudom lehet keresni recepteket hozzávalók alapján is. Ott biztos találsz vmit! Jó főzőcskézést!
2011. jún. 6. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Sült hús sült krumplival.

Paradicsom és uborkasaláta.

2011. jún. 6. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
45%

A válasz megírásának időpontja: ma 13:37


Na ennek se sok köze van a brassóihoz.

2011. jún. 6. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A brassói aprópecsenyének természetesen sok-sok iskolája van, sokféle módon elkészíthető, de hogy a húst és a krumplit össze kell pirítani, és ezt hívják brassói aprópecsenyének, abban nincs apelláta. A brassói ugyanis a hús és a krumpli együttállását jelöli,



brassói. Megsütöd a húst kockákban, megsütöd a kockázott krumplit, közös edénybe teszed, sóval összepárolod. Fűszerezheted borssal, majoránnával fokhagymával, paprikával, paradicsommal, csomborral - minddel vagy egyikkel - másikkal...ecetes savanyúsággal, puha fehér kenyérrel esszük.



Nem tévesztendő össze a kisalföldi brassaival, ami egy pörköltszereű szaftos tokány.

2011. jún. 6. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske. :)
2011. jún. 7. 08:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!