Kőbánya mely részén érdemes lakást vásárolni és melyik kerülendő?
Keress másik kerületet!!! Nem tudom, hol laksz de a 17 ker...18 ker...19 ker....inkább....
8-9-10 ker...nem ajánlom, de te tudod!
Hős utca, Pongrácz utca egy részének környéke problémás kerüld. Óhegy park harmat utcai oldalán lévő lakótelepen (Gitár utcától a Kada utca irányába) nem tudok problémát (itt max a jármü söfőrők okoznak problémát időnként), ezt ajánlani tudom. Újhegyi lakótelep szóba jöhet problémáról nem tudok. Gyakorló utca (Örs vezér tere-nél) itt parkolás a gond, bár most fizetősé tette az önkormányzat ezt a részt, így ezt most nem tudom mennyiben segít az itt élőknek.
Én születésem óta a 10-kerben lakom (immár több mint 30 éve).
3-ik hozzászólónak mondom a 10. kerület nem vészes, nem tudom neked mi bajod vele.
A 8-ik kerületet viszont elég gázos, azt tényleg érdemes elkerülni, ha lehet.
Kőbánya hatalmas (32,5 km2) területű és népességű (81 475 fő) kerület, éppen ezért viszonylag nagy különbségek vannak a területén belül, még városrészek szerint is. Én 2009 óta élek itt, megosztom Veled az azóta szerzett tapasztalataimat.
Felsőrákos:
A nagy része lakatlan, de ide tartozik a Kerepesi út melletti kertvárosi rész, ami kifejezetten jónak számít, valamint a Gyakorló utcai lakótelep, ami a főváros egyik legdrágább lakótelepének számít (részben a kitűnő közlekedése és az Árkád miatt).
Gyárdűlő:
Viszonylag drágák errefelé a lakások, amit nem értek, ugyanis szerintem Kőbánya egyik legcsúnyább része. Viszonylag jó a tömegközlekedése, hiszen a 3-as metró és a 3-as villamos is itt közlekedik, de szerintem nem teljesen veszélytelen környék. Pozitívum viszont, hogy közel van a Népliget, ami még ha elhanyagolt is, de legalább zöldfelület. A panelházas lakótelepet viszont egészen szépen rendbe hozták.
Keresztúridűlő:
Ez egy ritkán lakott városrész, az Új köztemető is itt található, szerintem nem túl ideális hely, mert nem olyan jó a tömegközlekedés, s esztétikailag se túlságosan megkapó.
Kúttó:
Ez a Kőbánya-Kispest melletti terület, főként csak gyárépületek vannak itt, ha netalántán errefelé találnál lakást, szerintem semmiképp se költözz ide, annak ellenére, hogy a 3-as metró végállomása miatt jó a közlekedés.
Laposdűlő:
Szintén gázos hely, itt van a Hős utca és a Pongrác út is. Semmi pénzért nem költöznék oda, még annak ellenére sem, hogy az 1-es villamos és a 2-es metró miatt jó a tömegközlekedése.
Ligettelek:
Nagy része lakatlan, mert ezen a területen van a Budapesti Nemzetközi Vásárváros, de a lakott része Kőbánya óvárosa (Kőrösi Csoma Sándor út és sétány, Szent László-templom, stb.) Sok régi házat most újítanak fel, egy-két új lakópark is felépült, viszonylag nyugalmas rész, érezhető, hogy próbálják rehabilitálni a városrészt, de szerintem jelenleg még inkább csak egy átmenet a jó és a rossz között. Bár a Szent László tér mögötti új lakópark gyönyörű lett.
Óhegy:
Nagyon nagy városrész, így elég változatos. Az Óhegy park környéke kifejezetten jónak számít, a tömegközlekedés is elfogadható a 85-ös busz miatt (szerencsére sűrűn jár). A négyemeletes házakból álló lakótelepet folyamatosan újítják fel, ez Kőbánya legzöldebb része, szerintem kellemes. :) Általában véve a kertvárosi részek jók itt, kivéve azokat, amik közel vannak a Gyömrői úthoz.
Téglagyárdűlő:
Itt csak ipari létesítmények vannak.
Újhegy:
A lakótelep az évek során szinte teljesen megújult, ráadásul mostanság látott napvilágot az a hír, hogy az Újhegyi sétányt a jövőben fel fogják újítani. A mellette lévő Mély-tó nagyon kellemes kis park. Az újhegyi kertváros szintén élhetőnek mondható, csak sokak számára az riasztó, hogy viszonylag közel van a Budapesti Gyűjtőfogház épülete.
Mindent összevetve szerintem Óhegy a legjobb, én nagyon szeretek itt élni, szerintem erre a városrészre nem húzhatók rá a tipikus Kőbányáról szóló sztereotípiák.
Van ilyen Budapest nogo térkép is már:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!