Érdemes megvenni egy drágább (Stihl Ms170) láncfűrészt, alkalmi használatra (kertgondozás)?
Első benzines láncfűrészem lenne. Hetek óta nézegetem a bemutató videókat, olvasom a fórumokat. Az első elképzelésem egy olcsóbb Daewoo láncfűrész volt (DCS5820), aztán úgy gondoltam egy Hecht 45 meggyőzőbb minőséget képviselne és árban sem lenne sokkal több (35-40 ezer). Kertben lévő néhány beteg gyümölcsfa kivágására kéne, valamint gallyazásra és kisebb időszakos munkákra.
Nagyon sok helyen kapom meg, hogy ha évekre tervezek vele semmiképp se vegyek ilyen fűrészeket. A Stihl 170-es tényleg ennyire jó konstrukció, hogy megérjen majdnem 30 ezres felárat?
Kertbe elektromosat vennék, annál minimális a karbantartási igény (pl Makita UC3041A).
Ha nagy a telek, akkor egy Makita EA3201S40B-t, de az MS170 is jó fűrész.
Ilyen alkalmi használatra megteszi az MS 170, de tényleg csak ilyen alkalmi használatra.
Esetleg még ezt megnézheted, erősebb, és nagyobb a lapja. Gallyazáshoz a kisebb a jobb, de döntéshez meg a nagyobb.
Én személy szerint már csak minőségi dolgokat veszek permetezőbe is Stihlt
tudom hogy ha ésszel használom bármikor indul nem kell vele szenvedni javitgatni.
Ahogy a 4-es is írja hosszú távon behozza/vissza hozza/ az árát.
7es
Az is bírja alkalmanként, ha vigyázol rá, karbantartod, meg a legfontosabb a kínai gépeknél, hogy soha ne melegitsd túl. De ha van pénz, mégis csak más élmény egy Stihlel dolgozni.
Az a baj hogy ezek a mai Stihl-ek már nem az a minőség..
Egy régi 039-es még ma is fűrész, közel 30év után!
De ezek a maiak már közel nem ilyen tartósak.
Én a helyedbe inkább vennék egy aksis Makita DUC353-ast
https://www.youtube.com/watch?v=UHzGl-aH_e8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!