Gyapjastetvek támadták meg a kaktuszaimat. Milyen kezelési hiba okozta a megjelenésüket és milyen házilagos módszerrel lehet tőlük megszabadulni? És hogy előzhető meg, hogy a többi kaktuszt is megtámadják?
Körülbelül két hete hoztam be őket a lakásba, hogy megvédjem őket a sok esőtől. Most néhány kaktuszt átültettem és észrevettem, hogy jópáron gyapjastetvek vannak.
Olvastam, hogy szappanos vízzel eltávolíthatók, de hogyan? Vagy a tövisektől vagy az össze-vissza növő ágaktól nem férek hozzá a tetvekhez...
Ez gyakori a kaktuszoknál, nem a te hibád - legtöbbször a talaj fertözött.
Mehanikusan nem sokat tudsz tenni ellene, BI 58-cal kell összel és tavasszal két hetes idöeltéréssel öntözni - csak vigyázz, mert erösen mérgezö, be kell tartani a használati utasitást. (Esetleg lehet néha kapni lizetás granulátumot, azzal is kezelheted, ugy kevésbé veszélyes)
Köszi, bár valami olcsóbb megoldásra számítottam. Ezek a cuccok gondolom elég drágák.
Voltak már gyapjastetveim, azokat szépen egyesével széttrancsíroztam, aztán egy idő után eltűntek. De most sok van...
Mindegy, köszi a tanácsot, majd utána nézek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!