Merőóráknál felfelé, vagy lefelé kerekítünk? Az alábbi vízóra csak egészeket tartalmaz egy sorban? A kis mutatók a tizedesek?
Köszi! :) Aki pedig tudja a másik két kérdésemre is a választ, arra is szívesen várom:
Merőóráknál felfelé, vagy lefelé kerekítünk?
A kis mutatók a tizedesek?
Szerintem nincs olyan,hogy merre kell kerekíteni...miután amúgy is ki fogod fizetni,ha lefelé kerekítesz akkor a következőnél lesz több, ha fölfelé akkor meg az aktuális havi,de itt ha pontos akarsz lenni akkor 1m3 amiről beszélünk mert mondjuk még látszik az 5-ös de a 6-osból is kicsi. Például pontosan 285m3 amit az az óra mutat, azon nincs mit merre kerekíteni ha annál maradunk amit mutat.
A kicsi mutatók :D
x 0,1= százliter
x 0,01=tízliter
x 0,001=liter
x 0,0001=deciliter
Igen csak az egész köbmétereket kell bejelenteni, a kisrészek majd következőben lesznek benne (úgymond).
Ha megnézed a jobb oldali kis mutatót,az 8(00) liter,tehát mindjárt 286 m3 lesz...
Én már azt írnám...
A képen pontosan: 285m3...
A szolgáltatót nem nagyon érdekli, hogy te fizetsz többet, vagy a régi tulaj, csak ki legyen fizetve.
A régi tulajjal nem írtátok fel együtt, hogy milyen állásnál vettétek át az órát?
Így most, ha olyan lennél, beírnál 50 m3-rel többet, amit aztán kiszámláznának a régi tulajnak.
Értem. Egyébként látható a fotón, hogy nincs átfordulóban számjegy. Pontosan 285. Akkor azt diktálom be.
Kis pontosítást eszközlök: az előző tulaj elhúnyt... Eredetileg nem akartam ezt is bevenni a kommentbe, de úgy látom, muszáj.
Köszönöm a válaszokat, akkor hát a köbmétert diktálom be, és akkor 285 köbméter, ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!