Másnak is lenyúlta a kormány a magánnyugdíj reálhozamát?
OTP-nél voltan magánnyugdíjtag, év elején kapott értesítő alapján elég szép reálhozamot hoztak össze. Nemrég megjelent az OTP weblapján mennyit fognak utalni és döbbenten láttam hogy a reálhozam kb 25%-át kapom meg. Bementem a bankba megkérdezni hogy miért és közölték, hogy a kormány átszámolta, kiszámoltak egy szerintük reális reálhozamot és a többi pénzt meg behúzták!
Mással is előfordult vagy csak a bank szórakozik velem vagy tényleg elszedi a kormány a reálhozam 75%-át????
Hogyan? Nem értem.
Én is az OTP-nél vagyok, most megnéztem a honlapot mégegyszer. Két adat van, a "kifizetendő összeg" és a "reálhozam". Nekem ugyanannyi. Neked nem?
Igen, van még egy "tagdíj kiegészítés" is, de nekem nem volt.
"év elején kapott értesítő alapján elég szép reálhozamot hoztak össze."
Ez gondolom az előtt volt, hogy el kellett döntened, hogy visszalépsz vagy maradsz.
" döbbenten láttam hogy a reálhozam kb 25%-át kapom meg. "
Ez pedig utána.
Kezdek azon gondolkodni, hogy a kis megtakarításomat visszavarrom a párnába, mint öreganyám anno.
Kamat nincs, de biztonság van.DD)
"A kérdező kommentje:
Nem! a 2010 december 31-ig összegyűlt reálhozamom és a most kifizetésre szánt reálhozam között van eltérés! 7 hónap alatt eltűnt a 75%-a!"
Két dolog van: előszer, az otp-s ügyintéző marhaságot mondott, olyan nincs, hogy a kormány újraszámolta a reálhozamot.
A másik, hogy nem a december 31-i állapotot, hanem a május 31-i állapotot kapod meg, a kettő között igenis nagy eltérés lehet. Örülj, hogy nem nagyobb, ha végiggondolod, milyen intézkedéseket hozott a kormány, és végignézed, hol tartanak az árfolyamok.
Valószínű ezt nem tudta az otp-s, és ezért mondott hasból valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!