Pakisztán nukleáris fegyverkezése miért nem aggasztja a világot, miért nincsenek szankciók, mint Észak-Korea, Irán ellen?
Pakisztán szélsőséges, elmaradott iszlamista ország, ami elég instabil. Könnyen lehet, hogy Afganisztán mintáját fogja követni az ország és dzsihadista terroristák veszik át a hatalmat a 220 milliós országban.
Szerintem ez aggasztó és nem értem, hogy az USA, Nagy-Britannia miért nem aggódik az atomfegyverek miatt.
Képzeljük el, hogy mi lett volna, ha a '90-es években Afganisztán atomfegyvereket fejlesztett, tesztelt volna. Jóval nehezebb helyzetben lettek volna az amerikaiak, britek, hogy hogyan kezeljék az országot.
Pakisztán egyébként pénzért is továbbadja a programot, hírszerzési források szerint Észak-Korea nukleáris fegyverkezését is ők segítették leginkább elő.
Azért, mert itt jön ki az, hogy hiába egy vallás nem azonos a cél, ellenség. Eléggé régi mély történelmi konfliktusuk indiaikkal.
Másodszor akkoriban még nem létezett a tilalom.
Harmadrész India atomrakétái valószínűleg azonnal elindulnának, ha bármit észlelnének, ez fordítva is igaz. Olyan, mint a hidegháború alatt a szovjet-amerikai állapot.
Utólag is lehetne lépni.
Például Dél-Afrika esetében elérték a nagyhatalmak, hogy szereljék le a nukleáris fegyvereket.
Észak-Koreában is ezt szeretnék elérni, ott kemény szankciók is vannak az ország ellen. Finomkodás, barátkozás helyett inkább keményen konfrontálódik az USA, ami hosszabb távon szerintem Pakisztánnal is megérné. Talán sikerülne biztonságosabbá tenni a világot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!