Az Egyesült Államok után melyik NATO országnak van a legütőképesebb hadereje?
Üdv!
A családunk egyik jó ismerőse hivatásos volt, magasra jutott a ranglétrán, amúgy gyalogsági kiképző volt egy darabig, később a különleges műveleteiknél is szolgált.
Ő járt több NATO tanulmányúton, hadgyakorlaton, stb.
Amikor beszélt erről, a kiképzés minőségét tekintve toronymagasan a franciákat mondta, néhány aspektust tekintve még az amcsikat is lehagyják.
Én nem vagyok se katona, se katonai szakértő, de neki elhiszem.
GB és FR.
#4 Németország a fasorban sincs, elhanyagolták a hadseregüket a hidegháború után. S bár gyártanak nagyon korszerű eszközöket, de nagy részét exportra.
Ja értem , ezt nem tudtam, csak hogy a németek azért komolyan veszik a hadsereget.
Köszi
Franciaország és Nagy-Britannia a legerősebb egyértelműen. A nem atomhatalom országok között Törökország az első, ezt követi Olaszország, Lengyelország, Spanyolország, Németország ebben a sorrendben.
A németek sokkal inkább hadiiparban jelentősek mint hadseregben, a fegyverek javarészét exportra gyártják.
Hát a Brit Hadsereg nagy része az eléggé leépült 1976, 1982, vagy 1991-hez képest, és csak kevés területen tud tényleg jó lenni, mint a légierő.
Én az USA után a franciákat venném, mert
- önálló repülőgépiparral bírnak,
- innovatív harckocsijaik vannak,
- nukleáris triád,
- tengerentúli megyék + haditengerészet a globális erőkivető képességük
- és saját űrkikötő + 20 db saját tulajdonú katonai műhold
A Bundeswehr az soha nem volt jó.
A lengyelek a szárazföldi erőiket próbálják felerősíteni.
A görögök képesek részlegesen egy - egy dolog licencgyártására, mind elavult cuccból, mind modernből nagy mennyiségben vannak, ők a 4. legerősebb a NATO-ban
Törökország az csak formálisan NATO, de egy jó ideje önállóan, sőt saját szakállra politizál, eljutott a NATO akadályozásáig, cserébe őket is kizárták egy csomó programból, csak a NATO-ból nem, és ami repülővel vesződnek, a TFX Kaan-al, ahhoz a pakisztániakat kérték fel, és önálló pakisztáni ipar az nincs, helyette kínai van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!