"A Vatikán 2008 márciusában megtoldotta a hagyományos hét halálos bűnt hét új társadalmi bűnnel. " Mi erről a véleményetek?
A hozzáadott bűnök:
-bioetikai bűnök;
-morálisan kétséges kísérletek, amelyek az emberi magzatot veszélyeztetik;
-kábítószerrel való visszaélés;
-környezet szennyezés;
-szociális igazságtalanság;
-szertelen vagyon felhalmozása; és
-a szegénység előidézése.
forrás: Cserkészvezetők lapja
-Az lehet, de környezetet kicsiben is lehet szennyezni. Pl. szemetelés.
-Dolgozhatsz kísérleteket végző veszélyes gyógyszereket előállító gyógyszergyárakban.
-Kábítószer élvezet elég általános főleg fiatalon.
-támogathatsz egy olyan kormányt amely szociális igazságtalanságot idéz elő pl. haveroknak osztogatott földdel, megrendelésekkel stb.
Annyi, hogy a "hét halálos bűn" az igazából a hét főbűn. Nem ugyanaz a kettő, csak a pontosság kedvéért.
Egyébként meg helyes, hogy ezekre is felhívják a figyelmet, mert mikor vallásról és bűnökről beszélünk, akkor nem ilyen dolgok jutnak az eszünkbe, pedig fontos téma mind.
2:
Nem szemetelek :)
Nem ilyen helyen dolgozom.
Szerintem azért a kábítószer nem ilyen általános. Én sem élek vele és a baráti köröm sem.
A szociális igazságtalanság azért nem éppen ezt jelenti, amit írtál. És olyan kormány sincs, ami ne a sajátjainak kedvezne :)
"-Kábítószer élvezet elég általános főleg fiatalon."
Érdekes, nekem a legtöbb alkoholista, nikotinista és szerencsejáték-függő ismerősöm mind felnőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!