Támogatnád hogy hazánkban is preferenciális szavazás legyen?
Igen, ezt jo otletnek tartom.
@1
"A preferenciális szavazatok lehetővé tétele a leggyakrabban alkalmazott módszer a választók befolyásának növelésére. Nyugat-Európában már nincs olyan ország, ahol ne tennék lehetővé a preferenciális szavazatok valamilyen formáját"
(Idezet a kerdezo altal linkelt WP laprol)
A jelenlegi rendszernél mindenképpen jobb lenne, mert könnyebben kényszeríthetőek kompromisszumra a pártok.
De az ideális a sorsolásos demokrácia lenne.
Nem támogatnám, de ha muszáj lenne:
1. Mi Hazánk
2. MKKP
utolsó: Fidesz, DK és utóbbi fiókpártjai holtversenyben.
Igen, így nem feltétlen a legtöbb szavaztatot kapó, hanem a szavazók körében a legkevésbé elutasított párt nyerne. Szerintem kedvezne a kispártoknak, mert "jobb híján inkább az legyen".
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi társadalom érett-e egy ilyen szavazásra. A választási csalás és a szavazatok megvétele ellen szerintem ez sem lenne megoldás. A többség meg lehet, hogy el sem menne, mert bonyolultnak érzi, hogy gondolkodni kell. Tudatos, átgondolt szavazatoknál megéri, de félek, hogy társadalmunk nagy része nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!