Nagy baj az, hogy gyerek korom óta utálom a sportokat edzéseket, kihathat az egész életemre?
én 5 perc csapatjáték után teljesen békés emberből átváltozok egy idegbeteggé, agresszív leszek tőle. vagy azért mert mondjuk tesin kötelező a kosárlabda (én ezt nagyon utálom, mert belém jönnek, meg béna vagyok benne...) és akkor erőltetik, meg futkározni kell, belém jönnek stb...
vagy azért mert a másik totálisan béna (röplabda) és akkor ordibálok már vele h mozdulj már meg úristen!!!
talán a tollas az ami nekem ilyen elmegy kategória a sportban, de szerintem végtelenül unalmas egy tevékenység. pl a futásban mi jó? én asztmás vagyok, cigizek 13 éves koromóta. 10 méter futástól a tüdőmet köpöm ki. félóra kondizás után úgy érzem meg öl az unalom. ha zenét hallgatok is unalmas. általános iskolás koromban jártam golfozni, úszni, balettozni, táncolni, igazából utáltam mindet. a tesiórákat is. most is utálok sportolni. tollashoz meg röplabdához talán lenne tehetségem, meg ezek nem olyan lesérülős sportok, de semmi kedvem hozzá.
szeretek otthon tespedni a melegtakaróm alatt, órákig a net előtt gubbasztani, tele zabálni magamat csipsszel, piálni, cigizni, aludni. sportolni meg utálok, mert nem tesz boldoggá, ha sokáéig kitartóan csinálom akkor se. szóval én tökéletesen megértelek.
Az utolsónak üzenem: Ezt majd megbánod:D
Kérdező: Nem baj ha nem szereted a sportot.Csinálj olyat amit szeretsz :) csak mozogj ne ülj egésznap és élj egészségtelen ételeken/drogokon.
Találj normális edzést, vagy sportot.
Nem utálhatja valaki a lovaglást, a jógát, taichit, ejtőernyőzést és a focit egyszerre.
A focit megértem, a testépítés.. nos, lehet kicsit egysíkú, ezért találhatsz mást.
Karate helyett igazi harcművészetet kipróbálni, vagy küzdősportot, vagy egészségmegőrző vonalon: Qigongozni, Jógázni, Callaneticsezni.. Van néhány alternatíva, és meglepően sok értelmes.
nem baj.
motivációd azért nem volt rá valószínűleg,mert nem hiányzott az életedből az a képesség,aminek a hiánya gondot okozhatott volna.
pl.
egy alvilági figuránál hátrány ha nem verekszik jó,nem tudja megvédeni az érdekeit.
ezért ha szereti ha nem,lejár a héten 3x-4x ökölvívó edzésre.
nem élvezi,max ritkán,de pontosan tudja,hogy szüksége van az ott megszerzett tudásra a képességei megtartására,ezért ad bele mindent az edzésekbe,nem szeszélyből bokszolgat,meg az örömért.
hasznot akar és hatalmat a sportból.
ezeknél nagyobb motiváló erő meg nem nagyon van.
a másik véglet.
minden gerincbeteg/sérült tudja,hogy ha kihagy pár nap-1 hét edzést,akkor jön a fájdalom,képesség csökkenés.
itt még egyszerűbb a döntés.
edzés és jó működés vagy fájdalom.
szóval ha úgy érzed,hogy olyan képesség birtokába akarsz jutni,ami az életben hasznos,vagy nélkülözhetetlen,akkor fogod értékelni és megtalálni a sportod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!