Előre "eső"/dőlő csípő, és erősen beeső deréktáji gerinc ellen mit lehet tenni, milyen izmokat, milyen gyakorlatokkal lehet megerősíteni, amik javítanak a helyzeten. Esetleg melyik egyéb izom gyengesége okozhatja a problémát?
El vagyok/voltam hízva, diéta természetesen van, illetve edzés is és csökken is a testsúlyom, illetve a testkompozícióm is kedvezőbben alakul, de a derekam jelentősen "be van esve".
Guggolás egyszerűen nem megy, teljesen beállnak az izmaim, korábban(pár éve) próbáltam nagyobb súllyal(természetesen segítővel), ami "felülírja", de 3 hétre "közel leállt" a térdem, még kerékpározni is alig tudtam, illetve felállni.
Farizmot kezd el egyízületes gyakorlatokkal edzeni, a legjobb a hiperhajlítón edzeni. Ügyelj arra, hogy jó erősen feszítsd meg és tartsd is ki 2-3 másodpercig.
Kardió közben is vond be a farizmodat, tartsd tónusban végig.
Nyújtsad a derekad és mellé itt is hiperhajlítózz. Na meg a hasprés és plank. Plank közben szintén feszítsd a segged és a hasad is, ne csak a lapockádon támaszkodj.
Guggolást fallal szemben és háttal gyakorold. https://www.youtube.com/watch?v=zVF0g_X-i-k
Esetleg a goblet guggolást tudom még mondani.
Sokat segít a nyújtás is, az egész lábat nyújtsd át előtte. Farizmot, vádlit, hajlítót, feszítőt egyesével.
powerbuilder.hu
ír a pdf-ben pár korrekciót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!