Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Nelson Piquet miért nem...

Nelson Piquet miért nem emlegetik a legnagyobbak között?

Figyelt kérdés
Abból az időszakból Prost-ot, Sennát és Mansellt szokták leginkább kiemelni, mint legjobb pilóták, pedig Piquet is 3-szoros világbajnok. Ehhez képest mintha alig esne róla szó, ahogy észreveszem? Miért van ez? Milyenek voltak azok az évek, mikor nyerni tudott? Én csak a 90-es évek második felétől kezdve vagyok képben, örülnék olyanok véleményének, akik már régebb óta benne vannak az F1 világában.
2014. máj. 1. 23:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Azért mert a 3vb címét közepesnél picit jobb pilóták ellen nyerte nem pedig igazi bajnokok ellen.
2014. máj. 2. 18:32
 2/2 anonim ***** válasza:

először egy Brabhammel lett vb, úgy mint Kimi. A két toronymagas esélyes Williams pilóta jól keresztbetett egymásnak, Piquet meg egy jó hajrával behúzta az utolsó futamokat, és bajnok lett nevető harmadikként.

másodszorra meg Prostot nyomta le, minden idők legerősebb F1 motorjával szerelt kocsijában. Ő lett az első turbós VB.

87 bem meg csapattársa, Mansell volt a legnagyobb riválisa. Nigel egy balesetben megsérült, és nem tudott indulni az utolsó 2 futamon.

Amúgy kiváló pilóta volt, ő nyerte meg az első magyar nagydíjat is. szerintem azért nem beszélnek róla annyit, mert nem igazán egy megnyerő személyiség. sok balhéja volt, pofozkodott a pályán, állandóan járt a szája, sok ellenséget szerzett.

2014. máj. 2. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!