Ha egy hónapon át 24/7 megy egy számítógép, az kb hány Ft-tal terheli a villanyszámlát?
A konfigban lenne:
- valami gyenge proci
- 160 gb hdd
- 4 gb ram
- crossfire képes lap telepakolva r2 280x vagy 290 vagy 290x-el
:)
Valaki válaszolna a kérdésemre esetleg?
Gondolom bányászni kéne. Nos, hadd tippeljek általánosan mondjuk 500W fogyasztást a gépre.
Ez 0,5 KW/óra, tehát 2 óránként eszik meg a cucc egy kilowattot. Ez naponta 12, hetente 84, egy 30 napos hónapban meg 360 kWh. Felénk az elektromos áram díja úgy 40 Ft kilowattóránként, tehát a te fogyasztásoddal úgy 14400 Ft lenne a havidíj. HA jól számoltam. Ha ennél nagyobb értékű *coint ki tudsz kitermeli havonta, akkor nyert ügyed van, de arra majd figyelj, hogy meg is térüljön a befektetés! :)
G.
Kis kiegészítés:
#1, #2: Ne gondoljunk már mindig arra, hogy a másik a hülye! Karácsony van! (lesz)
Kérdező: Nekem a HD7770-es karimmal aminek 174 kH/s a teljesítménye, napi 0,04 litecoint tudtam kitermelni. Ha az általad említett kártyákat "átlagolom" és duplán számolom a CF miatt, kb. ~1700 kH/s jön ki, tehát kb. napi 0,4 litecoin lesz a kitermelt összeg, ami 20 dodós árfolyamon napi 8 dollárt ér, ami havonta. 240 dolcsi, ami kb. 48000 jó magyar forint. HA jól számoltam.
Tehát elvileg megéri, gyakorlatilag meg vigyázz, mert lehet, hogy tévedek.
G.
#2 azért annál valamivel többet értek
csak aránytalan lesz a konfig, de ha ez így egyeseknek jó.. én csak segíteni akartam
Átlagba én 200W -al szoktam számolni. (átlag monitorral együtt)
Ez 0.2KW
1KWh kerekítve 50Ft. (ezzel egyszerű számolni)
24h*30*200W => 144 000 W => 144 KW
144*50 => 72 000 Ft. <<< Össze áram felhasználás díja /hó.
Egy notesz ha 0-24h megy, akkor átlagban 90W a fogyasztása.
24*30*90/1000*50 => 3240 Ft.
(Ez hardverek és használati módtól eltérhet.)
Bocsi, a PC -nél 7 200 Ft :-)
Kicsit csúszot a tizedes jegy xĐ
#7: Ugyan, miért lenne az? A fent említett cucc egy céleszköz, és arra lett tervezve, hogy minél jobb grafikus teljesítménye legyen, senkit nem érdekel a processzor, mert nem az fogja a leendő bevételt termelni. Nem minden drága gép gamer.
Mindazonáltal igen, le lehetett volna írni a kérdező részéről is, hogy mire lesz a gép és ha esetleg felmerül a lehetőség, hogy játszani támad kedve kérdezőnek, akkor egy i5-öt szoríthatna még a konfigba.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!