Tápegység választás előtt állok. Fsp hexa+400 ra gondoltam. Milyen kellene? Itt a konfiguráció:
Asus h81m-a
g3420
4gb ram ddr3 1600mhz
1 tb wd10ezex
samsung író
v300 ssd 120gb
Tápegység kalkulátorral kiszámoltam, max. 175wattot fogyasztana, szerintem alapjáraton 100wattot, de javítsatok ki ha nem. Fsp hexa+ 400 tápra gondoltam, de az nem lenne túl nagy?
Nem. A cpu maximális fogysztása 54W, az igpué 4W, az alaplapé 4,1W, a RAM 3W, DVD íróé 5W, SSD 1,5W, HDD 5W, 10 USB portra leadott maximális teljesítmény 20W (10*2), azaz összesen, ha minden létező komponenst tövig hajtasz, a számítógép maximális fogyasztása sem fogja elérni soha a 100W-ot.
Ha tippelnem kell, a számítógép átlagosan 30W-ot fog enni.
A tápoknál soha nem baj az overkill, maximum nem lesz nagy a hatásfok - inkább a minőségre kell koncentrálni. Ilyen alacsony teljesítménynél pedig bőven lehet jót választani. Ha hosszú életű konfigurációt akarsz, akkor ne hexát válassz, hanem magasabb minőségű tápot, például Antec EA 380W.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!