Internetcsomag emelése után alig változott az internet sebessége?
30mbit-ről emeltettük meg 60mbit-re, 30-nál mértem egy speedtestet, a letöltési sebesség 20-30 mbps közt ugrált, most mértem párszor a "60-assal", néha felmegy 32mbps-re, de van amikor 4 (igen 4!!!) mbps-et mér... programok letöltésénél is 2-3 mbps-el tölt.. Egy Wifi csere esetleg megoldaná? egy olyan ami sugárba nyomja a netet..
Az esetleges nem megfelelő szóhasználatot tessék elnézni :D
A garantált sebességet valóban meg kellene nézni, mit ígér a szolgáltató.
Kábelen mekkora sebesség jön? A WiFi nem mérvadó.
Pár dolog:
1. A hálózat kiépítettsége sem mindegy. A szolgáltatók a magasabb díjösszegért simán eladják neked a nagyobb internetcsomagot, akkor is, ha az épület és a környék hálózata ahhoz nem megfelelő, viszont a garantált értéket pont hozni tudja.
2. Ahogyan előttem is írták, a garantált érték az egyik legapróbetűsebb (hú de csúnya szó lett ez) részben van.
3. A modem/router tud-e akkora mennyiséget kezelni?
4. Az UTP-kábel megfelelő? Tud akkorát kezelni? Általában rá van nyomva a kábelre (ha csak nem kínai piacon vetted) minden szükséges információ.
5. A gépben lévő hálózati kártya (laptop esetén integrált hálózati chip) képes ekkora jel fogadására? Ugyanúgy a gépben lévő WiFi-antenna képességei is érdekesek.
Szóval összegzésként:
Ezek mind-mind befolyásolják, hogy minden megfelelő legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!