Informatikus hallgató vagyok, programozó gyakornoki pozíciót szeretnék megpályázni. Milyen szinttől érdemes elkezdeni jelentkezni ezekre?
Hülyét nem szeretnék magamból csinálni - pozíció leírások alapján sokszor nem tudom felmérni, hogy mit is keresnek ezek a cégek.
2 prog + 2 SQL tárgyam van meg, ezek elég nehezek voltak és nagyon gyakorlatiasak. Így stabil C# alapjaim vannak: adatstruktúrák, algoritmusok, OOP. Adatbázis kezelésben is használható tudásom van, erre már tesztet is írtam ami jól sikerült.
Ami nincs még: komolyabb framework ismeret.
Sok helyen azt írják, gyakornoknál kisebbek az elvárások, mint egy juniornál. Nagyon szeretnék már élesben szakmai tapasztalatot szerezni, de nem vagyok még magabiztos.
Kieg: több ilyen hirdetésnél írtam már a HR-esnek, hogy milyen szintet várnak, érdemes-e egyáltalán jelentkeznem stbstb. Biztosan van kivétel, de sosem tudtak nekem erre válaszolni...
Volt, aki azzal jött, hogy "igazából csak a lelkesedés számít" (most komolyan?)
Szia, gyakornoki pozíciónál 2 dolog számít:
1. alap tech ismeretek: mi az a változó, függvény, (osztály, interface ha oop), ciklusok, elágazások, ill tudj írni egy hello worldöt.
2. Légy ambíciózus (lelkes), akarj tanulni, új dolgokat kipróbálni.
Amit írtál az technikailag bőven elég, ha emellett a személyiséged is jó (tudsz csapatban dolgozni), akkor nem várnék tovább, sok sikert! :)
A HRres nem tud semmit a pozícióról.
Többnyire egy lapról olvasnak, amit előtte lebutított formában megírt egy a témában picivel kompetensebb személy.
Tehát a HRes telefonos beszélgetésben előszőr tényleg csak azt nézik, hogy az állás alap paraméterei megfelelnek-e neked.
Pl.: Megfelel-e a heti 25 óra munkavállalás?
Jártas vagy-e az adott programozási nyelvben, amit leírtak hogy kérdezzen megtőlled.
stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!