Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók! Ilyenkor egy...

Programozók! Ilyenkor egy profi fejlesztő mit tesz?

Figyelt kérdés

Ma épp készítettem a beadandóm.

Találkoztam egy hibával, jó, semmi gond, megtaláltam a megoldást, ráadásul Yt videó formájában, szal el se tudtam bszni.

Viszont csak leutánoztam a problémamegoldást.

Se a hibát nem értettem, se a megoldást.

Kell nekem ezzel foglalkozni vagy nem éri meg elmerülni?

Amúgy már csak azért is baromi furcsa, mert a php.ini fájlból kellett egy pontos vesszőt kitörölni (wtf)!

[link]

Ez volt a hibaüzenet és a megoldás.

Ha esetleg valakit mélyebben érdekel a sztori.

2023. márc. 10. 20:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Én utána olvasnék, hogy az a modul mit csinál. Aztán legközelebb tudni fogom. Pont.

Egy Senior fejlesztő.

Meg alap dolog a hibáknak utána járni, ahogy te is rákerestél. Én se csináltam volna másként.

2023. márc. 10. 20:32
 2/11 anonim válasza:
33%

"Se a hibát nem értettem, se a megoldást."

Az mindenképpen pozitív, hogy ezt így beismered magad felé. Ha kattintgató script kiddie akarsz lenni, akkor ne merülj el. Ellenkező esetben nincs kérdés.

2023. márc. 10. 21:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
kikommentelt egy sort
2023. márc. 10. 21:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2023. márc. 10. 21:22
 5/11 anonim válasza:
100%
Az volt a baj, hogy a laravel-t le kellett töltenie, mert még nem volt telepítve, viszont zip állományba volt csomagolva. Viszont feltételezhetően biztonsági okokból a zip állományokkal való bármilyen művelet ki volt kapcsolva. A ; segítségével lehet kommentet írni a php.ini állományba. Tehát a ; kitörlésével hozzáadtad a php.ini-hez a támogatott kiterjesztések közé a .zip-et.
2023. márc. 10. 23:10
 6/11 anonim ***** válasza:
38%
Nagyon fontos megérteni, hogy mit miért csinálsz, főleg mert a code review-n belekérdeznek és fontos, hogy ne tűnj idiótának… csütörtökön 3 órát töltöttem el a főnökömmel code review-n. Megosztotta a képernyőjét, és soronként néztük át együtt a kódomat. És ilyenkor nem csak azt nézi, hogy oké oké oké, nincs hiba (nyilván nincs, eleve fel se adom a MR-t, ha a kód nem fut 100%-osan unit testekkel együtt); hanem kb. csak azt nézi, hogy hogyan lehetne még jobban csinálni. Hosszasan vitatkoztunk azon, hogy az eval() melyik kernelt használja az adott esetben, melyik megoldás az optimálisabb stb. (Ez például Python/Pandas téma volt.) Tehát igen, nagyon nagy mélységben tudni érdemes, mit csinálsz és miért, már juniorként is.
2023. márc. 11. 09:32
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Én mediorként sem értem hogy mi történik meg nem is érdekel. Összeb@szom a kódomat ChatGPT + googleval néha le sem fut, és hibát dob de mindig azt mondom hogy érdekes nálam lefutott. A senior pikk-pakk megcsinálja fainra nem akadunk le az ilyenen. Rafináltan kell dolgozni nem ugy hogy mindenhez értsél ;)
2023. márc. 11. 12:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#7 remélem soha nem leszünk kollégák :D
2023. márc. 11. 20:56
 9/11 A kérdező kommentje:

Szerintem nem is medior.

Kétlem, hogy ezzel a hozzáállással valahol foglalkoztatják.

2023. márc. 11. 21:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Amúgy jót röhögtem a hsz-en, nyilván troll😂
2023. márc. 11. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!