C#-ban könnyű menükezelés?
Bővebben?
Mi az, ami nem megy?
Kiírod a lehetőségeket, beolvasol egy számot vagy egy betűt és meghívod azt a függvényt, ami a szükséges menüpontot megvalósítja...
Szerintem ez inkább programozási nyelvtől független probléma. (Remélem, jól gondolom, hogy konzolos programokról van szó.)
Én nem csináltam még ilyet, de én valahogy így állnék neki először:
- egy tömbben tárolnám a menüket (a menüpontok tömbjét)
- egy veremben tárolnám a bejárt menüket, legfölül lenne az aktuális
- ha mélyebbre megyek, beteszem a következőt a verembe
- ha visszalépek, kiveszem a legfölső elemet; és az új legfölső elem lesz az előző menü azonosítója
Persze ezen lehet egy apróságban változtatni, és úgy talán jobb lesz:
- az aktuális menüt nem teszed bele a verembe, hanem csak egy változóban tartod (az azonosítóját természetesen)
- ha lejjebb mész, akkor teszed bele; így mindig az előző menü azonosítója lesz legfölül
- ha vissza akarsz lépni, csak ki kell venni a legfölső elemet, és meg is van az előző menü azonosítója
És ha ezt végiggondoltad, akkor jöhet a programozási nyelv:
- van-e tömb, hogyan kell használni, stb.
- van-e verem, hogyan kell használni, stb.
- ha nincs verem, de van tömb, akkor nézz utána, hogyan lehet tömbbel megvalósítani a vermet
- ha tömb sincs, akkor vlaamilyen kerülő megoldást kell találni (de az szerintem nagyon extrém prog. nyelv...)
- szöveg kiírása, beolvasása, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!