Wordpress telepítésnél ezt hogy kell? (Többi lent)

válasza:A legjobb ilyenkor, ha utánanézel a tárhelyed szolgáltatója biztosít-e (és ha igen mennyi) aldomain-t, ahová külön tartalmat kihelyezhetsz. pl: Az oldalad: www.enoldalam.hu Egy lehetséges aldomain a wordpress oldalad számára: blog.enoldalam.hu
Az aldomainen lévő oldal általában a fődomain adatbázisán osztozik, és a wordpress használ prefixes táblaneveket, így a meglévő adataiddal valószínűleg nem fog keveredni a wordpress.
Ha nem ad a szolgáltatód aldomaint, akkor meg kell próbálni egy almappába telepíteni a wordpresst, és onnan indítani, hiszen a wp mindenképpen különálló weboldalként jön létre. Pl.: www.enoldalam.hu/blog
Célszerű - főleg ha nem ismered - a wordpress-t előbb tesztelgetni, hogy megismerd. Erre a célra ajánlom a xampp-ot, amivel az otthoni gépeden létrehozhatsz könnyen egy szerverkörnyezetet, ahol tesztelheted a wordpress-t.
Köszi a választ! De én ebből nem értek mindent. pl: semmilyen formában nem szeretném, hogy köze legyen a jelenlegi oldalamhoz a WP-nek, azt meg pláne, hogy keveredjen a WP-adataival. Tehát ez az aldomaines megoldás nem nagyon tetszik.
Ha meg almappába telepítem a Wp-t, akkor kapok egy új weboldalt? És ha csinálok mondjuk 5 új almappát, és mindegyikbe felrakom a wp-t, akkor 5 új ingyen weboldalt/domaint kapok?
Ezt a Xampp-ot pedig nem ismerem egyáltalán. Bocs a laikus kérdésekért.

válasza:A wordpress önállóan működő cms vagyis tartalomkezelő rendszer. Ha telepíted egy tárhelyre, komplett webvoldalt kapsz, adminisztrálható tartalommal.
Ha a jelenlegi tárhelyeden egy mappába telepíted, akkor a jelenlegi honlapod mappáját megcélozva (pl.: www.enoldalam.hu/wordpress) fogod tudni kezelni a wordpress-t. De ezt nem tudom, hogy működne-e, ezért írtam, hogy jobb tesztelni saját gépen (xampp).
Ha egyáltalán nem akarod, hogy bármi köze legyen a jelenlegi honlapodhoz, akkor vegyél új domain nevet, és bérelj másik tárhelyet. Az új tárhelyre telepítsd a wordpress-t, és használd.
Sok sikert!

válasza:Próbáld ki az atw-n, vagy egy másik ingyenes tárhelyszolgáltatónál. Bár a cms-ek nem mindenhol működnek zökkenőmentesen, egy próbát megérnek, hisz ingyen vannak.
Xampp-hoz itt egy egyszerű leírás magyarul:
Régi, de még aktuális.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Biztos nagyon laikus a kérdés, de szeretnék készíteni egy webáruházat majd idővel, és jó lenne tudni, hogy mit is tanuljak meg hozzá, mi a legfontosabb. Sima weboldalt már tudok egyébként. Úgy tudom elég wordpressbe betenni az oldalt, nem kell egy egész php keretrendszert írni...
Olyan kellene amit feltudok tölteni könnyen(lassú nettel is). Szóval nagyon kicsi méretű mégsem gagyi. Előre is köszönöm a válaszokat!
Mennének rá képek, talán videó.
Értem azt, ha csak simán beírom elválasztva, tagolva a szöveget, akkor utána összeránt mindent, és csak html kódokkla lehet tagolni. Vagy ha Word-ből másolnék, akkor azt sem érzékeli normálisan. Van valamiféle plugin ami könnyebbé teszi a bejegyzések készítését?
Vagy csak úgy lehet a wordpess-t használni ha egyből tárhelyet is veszek, vagy tárhelyvásárlás nélkül is lehet addig szeretgetni, míg nem akarom domainnal indítani az oldalt? Még egy kérdés:Wordpress alkalmas lesz arra, hogy ott beszélgetős témákat indítsak? Pl:valaki...
WordPressben hogy lehet az oldalra a sidebarba betenni a bejelentkezést? köszi!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!