Hosszú hajamat le szeretném vágatni és eltenni a későbbiekre póthajnak. Mit kell tennem pontosan?
Mivel a fodrászok ezresekkel többet kérnek el, ha hosszabb hajat kell vágni, úgy gondoltam, hogy azt itthon megoldom, s frizurát már rövid hajból csináltatnék kevesebb pénzért.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan kell a vágás előtt és után kezelnem?
Sokat kínlódtam már vele, szeretném, ha évek múlva is elő tudnám venni.
Szia!
Én lehet, hogy tudok segíteni. Én már régen elkezdtem gyűjteni a copfokat és a tincseket, már ott tartok, hogy 497 db copfom és tincsem van. Anno még a legelső barátnőm odaadta a copfját mikor elment külföldre tanulni, eltettem emlékbe ennek már 17 éve és a mai napig is megvan eredeti állapotában. Azóta meg hát összegyűjtöttem majdnem 500 db-ot. Sajnáltam kidobni a copfokat mikor a vendégeim levágatták a hosszú hajukat így hát eltettem őket és elkezdtem gyűjteni. A lényeg, hogy jó szorosan gumizd össze a hajat vágás előtt, hogy ne tudjon szétcsúszni. Levághatod egyben a copfot vagy kis tincseket gumizol és úgy tincsenként. Ez attól függ, hogy milyen frizurát szeretnél a vágás után kialakítani. De az az egyszerűbb, ha egyben vágod le a copfot. Frissen megmosva és jól megszárítva legyen a hajad mielőtt levágod. A levágott copfot ezután tekerd be vagy papírba vagy valami textíliába és tedd be e zacskóba és mehet be a fiókba vagy szekrénybe. Lényeg, hogy fény ne érje. Évente egyszer előveszed egy napra átszellőztetni, átfésülni esetleg egy kis hajbalzsamot fújsz rá(nem kiöblítendőt) és kész. Nem lesz semmi baja a hajnak és olyan marad mintha most vágták volna le.
Remélem tudtam segíteni. Ha valami kérdésed van még nyugodtan írj.
Kedves második, sokat segítettél!
Ezek szerint fodrász vagy? Mindenesetre látom, hogy értesz a témához, úgyhogy még kérdeznék. :)
A vágás előtt pár hétig érdemes valamivel kezelni?
Hajam eléggé száraz és töredezett, főleg az alsó 5-10 cm. Azonban olívaolaj+kókuszolaj+ricinusolaj keverékéből jelenleg pakolásokat használok, amelyek sokat segítenek. Viszont már nagyon megszabadulnék tőle. Addig nem tudok menni strandra, nehogy tönkre tegye a víz.
Ha levágtam, akkor utána a zacskóban légmentesen zárjam le?
És még egy kérdés. Tényleg igazam van abban, ha hosszabb hajjal megyek, akkor többet kérnek el a fodrászok. Mert olyan sokáig növesztettem a hajamat, hogy nem akarom most a végén elszúrni. Csak eddig mindenhol 4 ezret mondtak, az meg sok.
És még egy kérdés. A vágás előtti hajmosáskor is csináljak olajos hajpakolást? Vagy csak simán balzsamozzam kiöblítendő balzsammal? Esetleg azt se? Kifésülésnél mindig használok Gliss Kur sprayt. Esetleg csak azt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!