Hatásos lehet ez a pakolás? Kifogom tudni egyáltalán mosni a hajamból, nem fog beleragandi a méz miatt?
Nagyon töredezett a hajam,ezért gondoltam kipróbálok valami házi pakolást.
Itt a recept:
Tojással és mézzel
Igazi vitaminbomba a száraz, töredezett haj számára a mézes-tojásos pakolás. Egy-két tojássárgájához keverj két-három evőkanál mézet. Ha hosszú a hajad, egy kis tejföllel higíthatod a keveréket. Hagyd hatni legalább fél órát, majd alaposan moss hajat.
igen hatásos lesz
és ki is tudod utána mosni gond nélkül
már kipróbáltam
Akkor kipróbálom,de még ma.Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.
11:58- a recept szövege alapján száraz töredezett hajra.
11:43-as,és te milyen gyakran szoktad alkalmazni?És utána vagy előtte megszoktad mosni samponnal is a hajad?Használsz mellé még egy balzsamot is?
A házi jellegű pakolásokat érdemes vizes hajra felvinni, egyrészt mert a víz fenyitja a hajszálakat , így a hatóanyag gyorsabban és mélyre szívódik fel, másrészt meg nem ragad annyira a hajra és sokkal könyebb lemosni. Lehet száraz hajra is felvinni, de nem fogjuk azt az hatást elérni.
Igen ez a pakolás nagyon hatásos, már alapból csak a tojássárgája pakolás az. Én még mézzel és tejföllel nem próbáltam, viszont régebben csak sima tpjáspakolást használtam, olivalajal összekeverve, és kb. 1 éve már a tojáshoz avokádót keverek.Nekem ez vált be. Nekem is nagyon száraz és töredezett volt a hajam, olyan szinten, hogy azt mondta a fodrász, élettelenek a hajszálaim. Presze akkoriban még szőke melírok voltak a hajamba, + minden nap vasaltam és nagyon gyakran mostam hajat. Ha már éppen hozzáértem a hajamhoz láttam , ahogy hullanak le a töredezett végek. Nos akkor elhatároztam, hogy megpróbálok "életet lehelni" a hajszálakba , minden hajmosás után(akkor már csak heti 1x, 2x mostam hajat) elősször ráraktam a hajamra a tojáspakolást, azt 1 óráig hagytam rajta, de fürdősapit vetrem fel és törölközővel jól betakartam a fejem, /ez amúgy zért jó, mert melegen tartja a fejbőrt és a hatóanyagok jobban és gyorsabban felszívódnak a fejbőrbe és a hajszálakba/ miután samponnal lemostam jött a balzsampakolás, amit 2, 3 óráig hagytam rajta. Az eredmény látványos volt, kb. 8 hónap után vettem észre a változást.
A balzsamtól szép hidraltált lett a hajam, a tojástól, ami tudjuk a legjobb természetes fényesítőszer, attól szép fényes és puha lett. Nos azóta is úgyan így csinálok mindent, anyi különbséggel, hogy a tojáshoz hozzákeverem az avokádót, aminél nincs jobb hidraltáló. Azóta ha hiszed ha nem :) gyönyörű fényes és nagyon puha, lágy, selymes a hajam. Aki eddig megfogta a hajamat azt kérdezte, ezt hogyan érted el, mit teszel rá (:
Ugyanis az avokádó is visszadja a haj természetes fényét, melett hidraltál is, és a tojással csodákra képes.
Leírtam az én kis történetemet, de ezzl csak azt akartam mondani, hogy van mwegoldás a szuáéraz, töredezett hajra, lásd. az én példám, de idő és kitartás kell hozzá. Fontos, hogy rendszeresen, heti1x vagy kéthetente 1x használjuk, mert ha hébe-hóba, az sztem semmit nem ér.
Ez a pakolás is jü lehet, próbáld ki és ha beválik használd rendszeresen, még akkor is, ha már rendbejött a hajad, nagyon fontos, hogy az után se hagyuk abba.
De még egy nagyon jó tanács, azért használj balzsamot is a hajadra és ha lehet min. 1 óráig hagyd rajta. Ez is fontos, mert a balzsam pótolja a vizet a hajszálakba, amit a hajszárító, sütőves, hajvasló, minde ami hővel működik, a kemény víz és most hogy intenzíven süt a nap, de főleg nyáron a nap kásos sugarai igencsak száírtanak.
25/L
06:21 köszönöm a válaszod,nagyon hasznos volt!
21:32 igazad XD:),amúgy ezt is vizes hajon kell alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!