Mit gondoltok a regény részletemről? Miben kellene javítanom?
- A két szemű óriás ?! – mondta Kis Árpád kissé bizonytalanul …
- Fiam , nem megmondtam ha nem tanulsz megbuktatlak ?! Te tényleg megakarsz
bukni ?! Mi ? Kérdeztem valamit ! Te semmire kellő disznó ! – mondta ingerülten , Fertői tanár úr …
Arcával csak a padot nézte s , úgy tett mintha elszégyellné magát . Közben pedig csak arra várt már hogy a tanár úr leüljön székébe és egy másik „bukásra” álló gyerek felé fordítsa tekintetét … A tanár úr azonban nem volt hajlandó leülni és folytatta a kérdezősködést , mindenféle Kalüpszóról meg Kirkéről . Köpni , nyelni nem tudott Kis Árpád e nevek hallatára … Folyton folyvást azt válaszolta a tanár úr minden kérdésére hogy :
- A két szemű óriás ?!
A tanár úr tűrte egy ideig ezt a szemtelenséget de türelme vége szakadtával kinyitotta a naplót Kis Árpád nevénél és három darab egyest írt be neki , majd kijelentette : „vége a feleletednek !”
E szavak hallatára hatalmas kő esett le szívéről , mosolyogva ülte végig a tanóra további unalmas perceit :
- Most összefoglalunk , s majd megíratom veletek a témazárót a görög irodalomból holnap … Kezdjük az eposzi kellékek át ismétlésével … Maris sorold fel mind a tíz eposzi kelléket !
Maris mint osztály első nagy lelkesedéssel vetette magát bele az eposzi kellékek rengetegébe , föl is sorolt kilencet de a tizedik sehogyan se jutott eszébe … Bíró Tamás az osztály „bohóca” kileste a tankönyvből majd megszólalt :
- Tanár úr segíthetek-e Marisnak ?
- Ha tudod mondjad !
- De én csak segíteni akarok neki !
- Akkor segíts csak nyögjétek már ki végre !
- Hát tudod Maris például itt van nekünk ez a Kis Árpád … ő retardált a tizedik eposzi kellék pedig a retardáció .
Hatalmas kacagásba tört ki az osztály … Kis Árpád nem szólt semmit a gúnyos szavak hallatára . Azt gondolta magában : „ Szünetbe majd elintézem őt „
Először meg kellene tanulnod helyesen írni, elsősorban az egybe és különírással van probléma, valamint az írásjeleket sem tudod jól használni, ettől az írásod esetlen lesz.
Aztán ott van a leírások problémája, teljesen idegennek érzem a szituációt, nem tudom átélni. A párbeszédek is sántítanak, egyhangúak - bármelyik megszólalás lehetne bármelyik szereplőé (nem beszélhetünk karakterekről) -, ráadásul néhol teljesen hiteltelenek vagy épp hihetetlenek.
Unalmas,az ember nem bírja beleélni magát,a párbeszédek nem tetszenek.
Ha ez nem lenne elég a helyesírásoddal tényleg gondok vannak, arról nem is beszélve,hogy a szerkezeti részre sem figyelsz, könyvet pedig ritkán vehetsz a kezedbe,ha azt sem tudod,hogy miként jelzik,azt amikor a karakter gondolatait "halljuk".
A kérdező másik sziporkázó kérdése :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__5291464-e..
Te aztán bírod a kritikát:D
Bár ha tudtam volna,hogy azt a farkasosat is te írtad nem lettem volna ennyire kíméletes...
Mondták már,hogy ami nem megye nem kell erőltetni?:)
Amúgy nem tudtam,hogy anyum kollégája a te anyádnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!