Szerintetek lehet úgy sikeres egy könyv, ha magyar helyszíneken játszódik illetve magyar nevek szerepelnek benne?
Jó ez csak egy példa volt, de szerintem mindenki érti hogy mire gondolok. Mi azt mondtuk, hogy a legtöbben inkább a külföldi könyvet venné, mint a magyart, mert pl egyszer voltam könyvesboltban, és ott is mondta egy lány, hogy ő nem fogja megvenni azt a könyvet, mert milyen snassz az Erzsébet főszereplőnek...
Persze tudom hogy fontos a történet meg ilyesmi is..:)
Köszönöm az eddigi válaszokat, felpontoztalak titeket :)
Az SZJG-láz láttán bennem fel sem merült volna ez a kérdés. Oké, nem olvastam az említett sorozatot, de ne borítsatok ki, hogy nem magyar helyszínen játszódik magyar szereplőkkel!
(Régi fantasztikumi átok, hogy a külföldit jobban veszik, mint a magyart, ezért volt mindenkinek csinos angol álneve, mert Harrison Fawcett menő, Fonyódi Tibor nem.)
Sajnos sokan jobban bírják a külföldi neveket, igazából nem értem, hogy miért. Mindig arra gondolok, hogy akkor az angol íróknak, olvasóknak miért felelnek meg az angol nevek? Pontosabban miért nem felel meg nekünk a magyar?
Én speciel szeretem a magyar nevekkel játszódó könyveket. De műfajtól is függ egyébként, a kortárs magyar írók regényeit nagyon szeretem, de őszintén megmondom, ha valami tipikus fantasy könyvről lenne szó, az nagyon furcsa lenne magyar nevekkel és pláne helyszínekkel. De ez csak megszokás kérdése, egyszerűen furcsa elképzelni, hogy magyar helyszíneken vámpírok és hasonlók rohangáljanak (persze attól még megvalósítható könyvötlet), ha meg valami alternatív világban játszódik, akkor végképp furcsák a magyar nevek. KIVÉVE persze, ha kitalált vagy beszélő nevekről van szó.
Szóval, hogyha mai, 2014-es regény alatt fantasykat meg sci-fiket értünk, akkor tényleg furcsa lenne egy Emese. De reálisabb, valóságos témáknál teljesen jó. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!